Hava Durumu

Bursa NİLSİAD Başkanı Aras online olarak sanayicilerle buluştu

Bursa Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Müteşebbis Heyeti Başkanı ve Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (NİLSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras, online platformda sanayicilerle buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2020 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2020 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa NİLSİAD Başkanı Aras online olarak sanayicilerle buluştu

Aras, NOSAB ve NİLSİAD'ın Instagram hesabı üzerinden yapılan canlı yayında 'Yeni Dönemde Sanayi, Ekonomi ve Yaşam' konusunda değerlendirmelerde bulundu. NOSAB Halkla İlişkiler Sorumlusu Eda Bayraktar moderatörlüğünde gerçekleşen canlı yayında konuşan Aras, pandemi sürecinden, Endüstri 4.0'a; NOSAB'tan gençlere tavsiyelere kadar geniş bir yelpazede değerlendirmelerde bulundu.

"Pandemi süreci, dijital dünyanın ne kadar önemli olduğunu bizlere gösterdi" diyen Aras, COVID-19'un, Endüstri 4.0'a olan etkisine değindi. Aras, "Endüstri 4.0 diğer sanayi devrimleri gibi kolay bir süreç değil. Bu süreçte, sürekli gelişim, yeni trendler, teknolojinin dijitalleşmesi ve bunun sanayiye uygulanışı var. Buna hazır olan ülkeler, altyapısı, eğitimi ve yetişmiş insan gücü olan ülkeler olacak. Türkiye olarak biz henüz Endüstri 4.0 normlarında üretim yapan firma sayısı bakımından yeterli seviyede değiliz. Ama bir dijital dönüşüm süreci yaşıyoruz. Bu Endüstri 4.0'a açılan büyük bir kapı. Sanayi başta olmak üzere birçok alanda yeni trendlerle, yeni gelişmelerle bu kapıdan içeri girdik" dedi.

"Sanayi içinden ıhlamur ve erik topluyorlar"

NOSAB'ın çevre bilinci ile önemli bir farkındalık yarattığına dikkat çeken Aras, "NOSAB kuruluşundan bu yana çevre bilinci oluşturma adına etkinlikler yapıyor. Temel ilkelerimizden birisi çevreyle birlikte hareket etmek. İnsanların hayatının büyük bir bölümü çalıştığı yerlerde geçiyor. Biz de güzel işyerleri, ferah sosyal alanları düşündük. Bizim kuruluş ilkemizde de bu var. Simgemize nilüfer çiçeğini koyduk. Yapılaşırken ağaçları kestirmemek adına kavgalar ettik. Ve bugün geldiğimizde insanlar sanayi bölgesinden erik, ıhlamur, zeytin topluyorlar. Ağaçların boyu fabrikaları geçti. Bu bizim hayalimizdi. Hayallerimiz gerçek oldu. NOSAB demek, çevre demek. Yurtiçi ve yurtdışından birçok misafirimiz geliyor ve gelen herkes buradaki farklılığı görüyor. Bölgemiz bence her yere örnek oldu" ifadelerini kullandı.

"Hobi ve çalışma hayatı birbirini besliyor"

Sanayici kimliğinin yanı sıra yazarlık, spor, resim ve müzik gibi pek çok alanla da ilgilendiğini ifade eden Aras, "İnsanlarımız yoğun iş hayatında biraz olsun nefes almaya ihtiyaç duyuyorlar. Herkesin farklı hobisi vardır. Ben de bu alanlarla ilgilenmeye çalışıyorum. Çok yönlülük, güzel bir duygu. Belli bir zamandan sonra hayal ettiğin şeyleri başarabilme de insana yaşamla ilgili motivasyon kaynağı oluyor. Hayal etmek çok önemli, hayalini gerçekleştirmek için çabalamak da. Hobilerle çalışma hayatı esasen eşgüdümlü. Birini yapıyorsanız öbürü iyi oluyor. Birbirini besliyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.