Hava Durumu

Bursa Nilüfer'de can dostları unutulmuyor

Nilüfer Belediyesi, Koronavirüs salgını nedeniyle yiyecek bulma sıkıntıları artan sokak hayvanlarını ihmal etmiyor. Nilüfer Belediyesi ekipleri, hem ilçedeki beslenme odakları ve kedi evlerine, hem de farklı noktalarda sokaklara mama ve su bırakarak önlem alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2020 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2020 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Nilüfer'de can dostları unutulmuyor

Nilüfer Belediyesi, Koronavirüs (COVID-19) salgını sebebiyle sıkıntı yaşayan herkese destek olmak için bütün çalışanlarıyla adeta seferber oldu.

Bu çalışmalar kapsamında sokakta yaşan sahipsiz can dostlar için de önlem alındı.

Sokak hayvanlarının beslenme kaynağının büyük bölümünü oluşturan kafe ve restaurantların salgına karşı tedbir amacıyla kapatılması, açık olanların da yoğunluğunun azalması ve vatandaşların da sokağa çıkmaması nedeniyle besin bulmakta güçlük çeken can dostların yardımına Nilüfer Belediyesi yetişiyor.

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri sokakta yaşayan hayvanların aç kalmaması için harekete geçti. Ekipler, Nilüfer Belediyesi'nin ilçede farklı noktalarda oluşturduğu 47 beslenme odağı ve 27 kedi evine düzenli olarak mama ve su takviyesi yapıyor. Ayrıca beslenme odakları ve kedi evleri ekipler tarafından dezenfekte de ediliyor.

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ayrıca sahipsiz sokak hayvanları için ilçenin farklı noktalarında birçok alana mama ve su bırakıyor.

Bütün canlıların sağlığını önemsediklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, can dostların ihmal edilmesinin düşünülemeyeceğini ifade etti. Erdem, "Sokak hayvanları bize emanet. Nilüfer'de yaşayan bütün canlılar bizim için önemli. Halkımızın da can dostların da ihtiyaçlarını karşılamak için bütün ekiplerimizle seferber olduk. Zaten sokak hayvanlarımız için her zaman çalışmalarımız vardı. Salgın süresince bu çalışmaları daha da yoğun bir şekilde sürdüreceğiz, ekiplerimiz düzenli olarak sokaklara mama ve su bırakmaya devam edecek" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.