Hava Durumu

Bursa Nilüfer'de çocukların tasarladığı parkı çocuklar açtı

Bursa Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve Özel 3 Mart Beşevler Anaokulu'nun ortak çalışması sonucu hayata geçirilen Çocuk Sokağı ve Parkı hizmete açıldı. Nilüfer'de 6 yaş grubundaki çocukların tasarladığı proje, miniklerin de katılımı ile hizmete açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2021 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2021 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Nilüfer'de çocukların tasarladığı parkı çocuklar açtı

Yeni nesil belediyecilik anlayışıyla çocuk ve gençlerin ihtiyaçlarını gözeten ve onları geleceğe hazırlayan çalışmalara önem veren Nilüfer Belediyesi, çocuklar tarafından tasarlanan "Oyun Engel Tanımaz Parkı"ndan sonra, yine çocuklar tarafından tasarlanan bir sokak ve park projesini daha hayata geçirdi.

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve Özel 3 Mart Beşevler Anaokulu'nun ortak çalışması sonucu hayata geçirilen Çocuk Sokağı ve Parkı tamamlanarak hizmete açıldı.

6 yaş grubundaki çocukların hayal gücünü sokağa yansıtan projenin ön hazırlıkları 2016 yılında başladı ve proje kapsamında ilk etapta 6 yaş grubu çocuklara harita, mimari, kent planlama, peyzaj ve estetik konularında bir dizi eğitim verildi. Ardından çocukların bu bilgileri de kullanarak hayallerini sokağa yansıtmaları ve nasıl bir sokakta oynamak istediklerini tasarlamaları istendi. Projenin ikinci aşamasında çocukların tasarımlarının mekana taşınması için, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü ve Bursa Teknik Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nün de katkılarıyla 'Çocuk Sokağı Çalıştayı' yapıldı. Böylelikle projeye son şekli verildi.

Çamlıca Mahallesi'nde yaklaşık 6 bin 500 metrekarelik alanda uygulanan proje ile 6 yaş grubundaki çocukların hayalleri sokağa yansıtılmış oldu.

Ayrıca projenin uygulandığı 3 sokakta tek yön uygulamasına geçilerek, araç yolu genişliği azaltıldı ve "yavaşlatılmış sokak uygulaması" hayata geçirildi.

Çocuk Sokağı ve Parkı'nın açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın, Yüksel Özkan, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, Nilüfer Belediyesi Meclis üyeleri ile bölge halkı katıldı.

Açılış konuşmasında Türkiye'de bu kadar erken yaş gurubundaki çocukların tasarladığı bir sokak ve park örneğinin olmadığını ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, çocuk gözüyle oluşturulmuş bu projenin çok değerli olduğunu vurguladı. Projede görev alan çocuklara teşekkür eden Başkan Erdem, "Yaşadığı kent üzerine kafa yoran ve bu projeye hayallerini koyan tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum. İnanıyorum ki bu çocuklar artık yaşadıkları çevreye farklı bir gözle bakacaklar ve hayatları boyunca yaşadıkları kente sahip çıkan, katkı koyan bireyler olacaklar. Ayrıca bütün proje ortaklarımıza ve emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu sokağa ve çocuklarımızın hayallerine sahip çıkılmasını diliyorum" dedi.

Bu projenin Türkiye'ye örnek olduğunu ifade eden Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar ise, "Bu çalışmayla çocukların farklı düşüncelerini farklı kavramları ortaya koymaları sağlanmıştır. Hayallerin projeye, projelerin hizmete geçirilmesini mutlulukla izliyoruz. Burada onların hayalleri gerçekleşti. Her yönüyle farklı ve farkındalık yaratan bir birliktelik projesi oldu. 5 yılda önemli çalışmalara imza atıldı ve bu örnek proje hayata geçti. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş da. Nilüfer'de çocuk olmanın da ayrıcalık olduğunu ifade ederek, "Emeği geçenlerin ellerine sağlık. Çocuklarla Nilüfer'de yapacağımız daha çok işimiz var" dedi.

6 yaşındayken bu projede yeralan çocuklardan Defne Pera Karakaş ve aynı zamanda projenin logosunu tasarlayan Kaan Kılınç da açılışta duygularını dile getirdi. Yaşanan süreç hakkında bilgi veren Karakaş ve Kılınç, hayallerinin gerçeğe dönüşmesini sağlayanlara teşekkür ettiler. Konuşmaların ardından Başkan Turgay Erdem ve beraberindekiler projeyi hazırlayan çocuklarla birlikte kurdeleyi keserek Çocuk Sokağı ve Parkı'nın açılışını gerçekleştirdi. Başkan Turgay Erdem daha sonra parkı gezerek çocukların sevincine ortak oldu. Çocuklar günün anısına panoya el izlerini bırakıp, isimlerini yazarak unutulmayacak bir hatıraya imza attılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.