Hava Durumu

Bursa Nilüfer'de icradan satılık 1468 m2 tarla!

Bursa 11. İcra Dairesi tarafından verilen ilana göre; Nilüfer'in Korubaşı Mahallesi'nde bulunan 1468 m2 tarla 73.415 TL muhammen bedel ile açık artırmaya sunulacak.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2021 09:29
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2021 09:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Nilüfer'de icradan satılık 1468 m2 tarla!

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre; Taşınmaz Bursa ili, Nilüfer ilçesi, Korubaşı mahallesi, Danışman mevkii, 101 ada, 406 parsel nolu, 1.468,31 m2 büyüklüğünde tarla vasfındaki taşınmazın halihazırda % 25- 45 arasında orta ve yüksek eğimli, erozyon problemleri ve toprak işlemeyi engelleyici bir durum mevcut değildir. Taşınmaz kumlu-killi-tınlı, orta derin bünyeli toprak profiline sahip tuzluluk, alkalilik ve drenaj bozukluğu gibi verime olumsuz etki eden problemleri bulunmayan bir toprak yapısına sahiptir. Taşınmaz içinde topluluk teşkil etmeyen yer yer meşe ağaçları ile zeminde ham toprak ve yabani böğürtlen, yaban gülü gibi çalı kaplı olduğu görülmüş olup, Uzun yıllardır tarımsal amaçlı kullanılmadığı tespit edilmiştir. Taşınmaz içinde herhangi bir sulama kaynağı mevcut olmadığı bu sebeple kuru tarım arazisi vasfında olduğu görülmüştür. Taşınmaz konum olarak Korubaşı mahallesi yerleşik alanı sınırları dışında kalmakta olup, mahalle merkezine kuş uçuşu 1500 metre, Gürpınar mahalle merkezine 550 metre mesafede, Gürpınar köyünün güneyinde kalmaktadır. Taşınmazın kadastro yoluna sınır olduğu tespit edilmiş, ulaşım problemi bulunmamaktadır. Taşınmazın genel olarak etrafı kısmen meşe ağaçları Ormanlık alan ile çevrili olup, kuzey cephesi kadastro yoluna sınır olduğu görülmüştür.

Dava konu taşınmazın konumu, imar durumu, yerleşik alanına olan uzaklığı, yol ile bağlantısının olup-olmaması, zemin durumu, toprak yapısı, eğim durumu, içindeki tarımsal ürün yetiştiriciliği, arazinin işlenip-işlenmediği gibi bakım durumları, sulu-kuru tarım vasfı, çevresel durumu, bölgenin iklim yapısı, çiftçilerin toprağa olan bağlılığı, gelir getirici bir mülk olup- olmaması, piyasa şartları ve arz ve talep durumları, gibi taşınmazın değeri etkileyen olumlu-olumsuz tüm unsurlar göz önüne alındığında; Arazi değeri ; Arazi olarak değerlendirildiğinde taşınmazın m2 değeri 50,00 TL, Toplam arazi değeri ise : 1.468,31 m2 x 50,00 TL/m2 = 73.415,50 TL. Taşınmazın toplam değeri : 73.415,50 TL olarak hesap edilmiştir.

İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir.

Detaylı bilgi için tıklayın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.