Hava Durumu

Bursa Nilüfer'de zararlılar ile mücadele!

Nilüfer Belediyesi, Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında dezenfeksiyon çalışmasını aralıksız sürdürürken, yürüyen haşere, kemirgen ve kene mücadele çalışmalarını da yürütüyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2020 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2020 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Nilüfer'de zararlılar ile mücadele!

Nilüfer Belediyesi, Koronavirüs salgını kapsamında kentin dört bir yanında dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürürken, halk sağlığını korumak adına, vektörle bulaşan hastalıklarla ilgili herhangi bir sorunla karşılaşılmaması için de çalışmalar gerçekleştiriyor.

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, sorunlu bölgelerde ve vatandaşlardan gelen talepler çerçevesinde açık ve kapalı alanlarda yürüyen haşere ve kemirgenlere karşı ilaçlama yapıyor.

Ayrıca ekiplerin, kene mücadelesinde aldıkları numuneler, tür tayini amacıyla Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı'na gönderiliyor.

Yapılan incelemede kenenin, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı açısından risk taşıyan tür olduğu tespit edilirse söz konusu bölgenin ayrıca ilaçlanacağı belirtildi.

Nilüfer Belediyesi, halk sağlığı açısında önem taşıyan çevre zararlılarına karşı mücadeleyi aralıksız bir şekilde devam ettirecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.