Hava Durumu

Bursa'nın deprem haritası çıkarılacak

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA), pilot il seçilen Bursa’nın afetlere karşı risk yönetim esasları haritasını çıkaracak.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2012 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2012 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın deprem haritası çıkarılacak
Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan protokol sayesinde pilot il seçilen Bursa’da ‘Risk yönetim esaslarının belirlenmesi’ projesi start aldı. Bursa Valiliği’nde yapılan toplantıda projenin esasları belirlendi. Bursa Valisi Şahabettin Harput başkanlığında valilik binasında yapılan toplantıya, JICA’dan 6 Japon heyet ve Başbakanlık Afet Yönetim Merkezi görevlileri, Bursa AFAD İl Müdürü İbrahim Tarı da katıldı. Bursa’ya gelen Japon JICA heyeti, 14 Temmuz 2012 tarihine kadar kentte hazırlık çalışması yapacak.

JİCA ile Türkiye’nin işbirliği içinde çalışmalarının yürüttüğünü vurgulayan Harput, “Ülkemiz özellikle deprem başta olmak üzere Japonya ve JİCA ile sürekli işbirliği ve yardımlaşma içindeler. Bu süreçte deprem başta olmak üzere afete karşı alınması gereken önlemler konusunda JİCA ile İçişleri Bakanlığı arasında bir protokol imzalandı. Bu süreçte kaymakamlar, belediye başkanları fen işleri müdürleri, ilgili uzmanlar karşılıklı olarak eğitime tabi tutulmakta” dedi.

JAPONLAR EĞİTİM VERECEK
Pilot il seçilen Bursa’da ise yeni bir eğitim projesinin başlayacağını aktaran Harput, “JİCA’nın risk yönetim esaslarının belirlenmesi adlı bir projesi var. Öncelikle deprem odaklı olmak üzere diğer afetlere karşı risk yönetim esaslarının belirlenmesi hedefleniyor. Bu tür risklere her an muhatap olması muhtemel ilimizde bu tür bir risk yönetim esaslarının belirlenmesi, geleceğe dönük alınması gereken tedbir ve uygulama kapsamında bize çok ışık tutacak ve meydana gelmesi muhtemel her türlü can ve mal kaybını da en aza indirecek” diye konuştu.

“PROJENİN MALİYETİ 3 MİLYON TL”
Bursa’nın pilot il seçildiğini ifade eden Vali Harput, “Bu proje çerçevesinde yapılacak çalışmalarda Bursa’nın depremsellik ve diğer afetlerle ilgili bir risk haritası çıkarılacak. Buna yönelik yapılması gereken diğer çalışmalar da proje içinde yer alacak. Projenin mali boyutu 3 milyon TL olacak. Bursa için önemli bir çalışma olacak” ifadelerini kullandı.

Harput, ayrıca Japonya ile işbirliği içinde yapılan Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi’nin şehre önemli bir değer katacağını da sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.