Hava Durumu

Bursa'nın dönüşüm yolunda karar günü!

Bursa'nın kentsel dönüşüm rotası, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan önemli kararlarla yeniden çiziliyor. Dönüşüme başlayan fakat yasal boşluklar nedeniyle sıkıntılar yaşayan binaların durumu ile ilgili kritik karar, bugünkü oturumda alınacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2018 07:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2018 07:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın dönüşüm yolunda karar günü!

Büyükşehir Belediye Meclisi, kentsel dönüşümde 0.50 emsal kararı nedeniyle ortaya çıkan sıkıntıları aşmak için adımlarını hızlandırdı.

Geçtiğimiz hafta yapılan mart ayı olağan meclisi ilk oturumunda, henüz ruhsat ve çürük raporu almamış olan, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiği plan değişikliklerinin iptali kabul edilirken; riskli yapı şerhi bulunmayan parsellerde talep edilen kentsel dönüşüm amaçlı imar plan değişiklikleri de Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'ne uymadığı gerekçesiyle reddedildi.

24'ü Nilüfer, 18'i Osmangazi, 10'u Mudanya ve 4'ü de Yıldırım'da olmak üzere toplam 56 adet yapı için istenen plan değişikliği oybirliği ile kabul edilmezken; ruhsatları alınan inşaatları başlamış çözüm bekleyen yapıların akıbeti ise bugün yapılacak ikinci oturumda ele alınacak. Binası yıkılmış, inşaatı başlamış ancak kamuoyunda problem olarak algılanan yerlerle ilgili konu tekrar görüşülmek üzere komisyona havale edilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.