Hava Durumu

Bursa'nın geleceği kentsel dönüşümde

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kentsel dönüşümün Bursa için çok önemli olduğuna dikkati çekerek, belediye olarak şehrin yenilenmesinin önünü açacak çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2012 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2012 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın geleceği kentsel dönüşümde

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İstanbul Teknik Üniversitesi Mezunları Derneği (İTÜDER) Bursa Şubesi üyeleriyle bir araya geldi. İTÜDER Bursa Şubesi Başkanı Hasan Tuğcu ziyarette, İTÜDER ve çalışmalarıyla ilgili Başkan Dündar’a bilgi verirken, ileriye dönük projelerini de aktardı. Tuğcu, “Cumhurbaşkanları ve başbakanlar çıkaran İstanbul Teknik Üniversitesi, Cumhuriyetin 100. yılında 25O. kuruluş yıldönümünü kutlayacak. Bursa’da, İTÜ gibi ülkemizin seçkin bir üniversitesinden mezun, teknik bilgi ve tecrübesi yüksek yüzlerce üyemiz var. Şehrin geleceğini ilgilendiren her önemli projede sizlere destek vermeye, yardımcı olmaya hazırız” dedi.


Yeni çıkan kentsel dönüşüm yasasının özellikle Bursa için hayati bir önem taşıdığını anlatan Tuğcu, uygulamalar yapılırken öncelikle altyapı ve planlamasının yapılmasının büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da İTÜDER üyelerine nazik ziyaretleri için teşekkür ederken, kentsel dönüşüm ve Bursa’nın geleceğine yönelik düşüncelerini aktardı. Bursa’nın önümüzdeki dönemde en önemli gündeminin kentsel dönüşüm olacağına işaret eden Başkan Dündar, belediye olarak bu konuya yönelik çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü anlattı.
Sivil toplum kuruluşlarının da bu konuyu sahiplenerek üzerinde çalışması gerektiğini anlatan Başkan Dündar, “İstiyoruz ki Bursa’da kentsel dönüşüm yerel olarak gerçekleşsin. Bursa’da faaliyet gösteren müteahhitler eliyle projeler yapılsın. Osmangazi eski bir ilçe ve önümüzdeki dönemde ilk gündemi kentsel dönüşüm olacak. Bu Osmangazi ve Bursa için çok gereklidir. Bizim bu konuyla ilgili çalışmalarımız var. Ankara’ya teklifimiz oldu. Birkaç noktada biz şehri yenilemek için önemli adımlar atıyoruz. Sizlerin de fikirleri bizim için önemli. Bundan sonraki süreçte hep beraber bu çalışmaları yürüteceğiz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.