Hava Durumu

Bursa'nın İpek Evi'ne ödül

Tarihi Kent Birliği'nin düzenlediği '2020 Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda, İpek Evi ile uygulama kategorisinde dereceye giren Nilüfer Belediyesi ödülünü aldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2021 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2021 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın İpek Evi'ne ödül

Hayata geçirdiği projelerle fark yaratan Nilüfer Belediyesi'nin örnek çalışmalarından biri olan Misi (Gümüştepe) Mahallesi'ndeki İpek Evi ödülle taçlandı.

Tarihi Kent Birliği tarafından düzenlenen '2020 Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda dereceye giren projelerin ödülleri düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine Tarihi Kentler Birliği Başkanı Hayrettin Güngör ile çok sayıda büyükşehir ve ilçe belediye başkanı katıldı. Tarihi Kentler Birliği 2021 yılı olağan 2. Meclis Toplantısı'nın ardından ödül törenine geçildi. Törenin açılışında konuşan Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, belediyelerin tarihi mirası koruma adına çok sayıda projeyi hayata geçirdiğini vurgulayarak, Türkiye'nin gelecek nesillere önemli değerler bırakacağını ifade etti. Tarihi Kentler Birliği olarak projelere her zaman destek vereceklerini belirten Güngör, ödül alan belediyeleri ve emeği geçenleri kutladı.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. "Uygulama" kategorisinde ödüle değer görülen Nilüfer Belediyesi'nin ödülünü, Başkan Turgay Erdem adına Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Ali Ekber Kartum aldı. Ödülü Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın'ın elinden alan Ali Ekber Kartum, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

33 belediyenin toplam 61 proje ile başvurduğu yarışmada Nilüfer Belediyesi de İpek Evi ile Uygulama Ödülü'ne değer görülen 7 belediye arasında yer aldı.

Nilüfer Belediyesi İpek Evi'ni, NİLSEM ile Misi Köyü Kadınları Yardım ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle geçen Ağustos ayında yeniden düzenleyerek ziyarete açmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.