Hava Durumu

Bursa'nın o bölgesi çöp yığınından temizlendi

Osmangazi Belediyesi’nin Tabakhaneler bölgesinde yürüttüğü temizlik çalışmaları sürüyor. Şimdiye kadar 250 kamyon çöp ve molozun bölgeden kaldırıldığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2014 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2014 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın o bölgesi çöp yığınından temizlendi

Tabakhanelerin taşınmasının ardından fabrika sahiplerinin atıklarını ortada bırakması ve vatandaşların moloz dökmesiyle oluşan çöp dağları temizleniyor. Osmangazi Belediyesi, bir haftada bölgeden 250 kamyon çöp kaldırdı. Tabakhaneler bölgesinde incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, fabrika atıklarının yaydığı pis koku ve çöp yığınlarının ortadan kaldırılması için başlattıkları çalışma ile şu ana kadar 6 bin metreküpten fazla atığın bölgeden taşındığını söyledi.

Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı 2 iş makinesi ve 5 kamyon ile yürütülen çalışmaların bölge temizlenene kadar süreceğini ifade eden Dündar, “Tabakhaneler bölgesi Osmangazi’nin en çok şikayet edilen yerlerinden. Tabakhane sahipleri bölgeden ayrıldıktan sonra buralar boş kaldı. Vatandaşlar da çöp ve molozlarını getirip bu bölgeye döktü. Fabrika sahipleri atıklarını temizlemeden gittiği için, bölge hem koku, hem de çöp dağları ile baş başa kaldı. Bunu ortadan kaldırmak için başlattığımız çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Bölgede, boş alan ve bahçelerin dışında tabakhane sahiplerinin özel mülklerinin de bulunduğunu, bu yerlere girip temizlik yapmalarının mümkün olmadığını ifade eden Başkan Dündar, “Fabrika sahipleri binayı yıkıp malzemelerini taşımış ancak, enkaz ve pislikleri olduğu yerde kalmış. Özel mülklere giremiyoruz. Boş alan ve bahçeleri temizliyoruz. Biz bu çalışmaları yaparken, özel mülk sahiplerini de kendi yerlerini temizlemeleri konusunda uyarmak istiyorum. Bizim özel mülklere girip temizlik yapmamız söz konusu değil. Belediye olarak kendilerine gerekli uyarıları yapıyoruz. Temizlemeyenler hakkında gerekli işlemleri yapacağımızı buradan duyurmak istiyorum” diye konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.