Hava Durumu

Bursa'nın o bölgesine piyango vurdu

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediye binası, dev Zafer Parkı ve diğer yatırımlarla birlikte hızlı bir dönüşüme girecek olan Zafer Mahallesi’nin çok yakında Bursa’nın en önemli cazibe merkezlerinden birisi haline geleceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2015 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2015 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın o bölgesine piyango vurdu
Başkan Altepe, Zafer Mahallesi’nde yer alan Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nde Arnavut asıllı vatandaşlarla bir araya geldi.

Türkiye ve Balkan ülkeleri arasındaki ilişkiler ile Bursa ve Zafer Mahallesi’nde yaşanacak dönüşüme ilişkin bilgilerin paylaşıldığı toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı ve Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı da katıldı. Başkan Recep Altepe, geleneksel yöntemlerle oluşturulmuş Zafer Mahallesi’nin çok yakında dönüşüme gireceğini açıkladı.

Şehrin merkezinde yer alan bölgeyi canlandırmak için belediye binasını buraya yaptıklarını, milyonlarca TL’ye mal olacak 250 bin metrekarelik Zafer Parkı’yla ilgili onay işlemlerini tamamladıklarını belirten Başkan Altepe, diğer yatırımlarla birlikte kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kazanacağını ve bölgenin Bursa’nın en önemli cazibe merkezlerinden biri haline geleceğini söyledi. Sadece Zafer Parkı için milyonlarca TL’lik bükçe ayırdıklarını, çalışmalara başlamak için gün saydıklarını söyleyen Başkan Altepe, “Parkın onayı bitmek üzere. İnşallah şehrin en güzel parkı burada olacak. Alttaki spor tesisleri ve diğer yatırımlarla birlikte burası bambaşka bir atmosfere bürünecek. Teleferik istasyonu bile buraya geliyor. Zafer Mahallesi Bursa’nın en önemli merkezlerinden biri oluyor” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ziyaretinde başta Kosova olmak üzere Balkan ülkelerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımlara işaret etti. Altepe, “Flamalı araçlarımızla o bölgelerde gezmek, köy ve şehirlerde toplantılar yapmak, iftarlar vermek onlara büyük moral veriyor. Oradaki insanımıza sahip çıkacağız. O bölgelerin gelişmesi ve kalkınması bizim gücümüz demek. Çünkü onlar bizim bir parçamız. Hepimizin huzur içerisinde, kendine yeter halde olması gerekiyor. Orada işletmelerimizin kurulması, başkasına iş verir hale gelmesi gerekiyor. Onun için bu yatırımları yapıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde bu çalışmaları sürdürüyoruz. Bu konuda üzerimize düşen neyse, onu yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı ise, Türkiye’nin 12 yılda geldiği seviyenin gurur vesilesi olduğunu söyledi. Daha önce milyon dolar için Avrupa kapılarını aşındıran Türkiye’nin bugün sadece IMF’ye 5 milyar dolar kredi açabildiğini, mağdur milletlere yılda milyarlarca dolar yardım yapabildiğini dile getiren Matlı, iktidar olarak tüm güçleriyle dünya Müslümanlarının yanında olduklarını ifade etti.

Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı da istikrarın çok önemli olduğunu vurgulayarak değerinin bilinmesini istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Bursa ve Bursaspor için büyük şans olduğunu, il için çok önemli yatırımları hayata geçirdiğini vurgulayan Bölükbaşı, “Bugün eğer Bursaspor’un geleceğini konuşuyorsak, sayın başkanımızın sayesindedir. Stadyum gelirleri Bursaspor’a verilmeseydi, Bursaspor’un geleceğini konuşmak söz konusu bile olamazdı. Kendisinin Bursa ve Bursaspor sevgisi tartışılmaz. Bizim için büyük şans” şeklinde konuştu. Başkan Bölükbaşı, bu akşam Galatasaray’la oynayacakları maçtan galip gelerek Türkiye Kupası’nı Bursa’ya getirmek istediklerini ifade etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.