Hava Durumu

Bursa'nın yeni sağlık üssünde hedef 2023: Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi

Bursa'nın yeni sağlık üssü olarak yapımına başlanan ve Sönmez Ailesi'nin büyük katkıda bulunduğu Acemler'deki Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bin 315 yataklı dev sağlık kompleksinde çalışmaların yüzde 53'ü tamamlanırken, Nisan 2023'te hizmete açılması planlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2021 08:04
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2021 08:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın yeni sağlık üssünde hedef 2023: Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi

HABER | Pelin SİYLİ

Sağlık alanında Bursa'nın en büyük yatırımlarından biri olan Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nde ikinci ihale sürecinin tamamlanmasının ardından çalışmalar hız kesmeden sürüyor. TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ve hastane yapımına önemli katkıda bulunan Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, Acemler'de yükselen hastanenin inşaatında incelemelerde bulundu.

SÖNMEZ AİLESİ'NE TEŞEKKÜR

Sönmez Ailesi'ne ve Sönmez Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez'e katkılarından dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, "Ali Osman Onkoloji Hastanesi'nden sonra Ali Osman Sönmez Devlet Hastanemizin yapımına da ciddi bir katkı sağladılar. Her zaman olduğu gibi yanımızdalar ve umuyorum ki bu gelenek devam edecek" dedi. Hastanenin bin 315 yatak kapasitesi ile adeta bir şehir hastanesi gibi hizmet vereceğini söyleyen Yavuzyılmaz, "Yapımı devam eden hastanelerimizle birlikte Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi merkezdeki hastane ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayacak. Yüklenici firma 800 gün içerisinde işi bitirme sözü verdi ancak biz daha önce bir tarihte hastanemizi Bursalıların hizmetine sunmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

CUMHURİYETİN 100. YIL ARMAĞANI

Ali Osman Sönmez Hastanesi'nin Bursa'nın sağlık zincirine son yıllarda eklenen en büyük halkalardan biri olduğunu söyleyen AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin de, küresel salgın ile birlikte sağlıkta yapılan yatırımların öneminin bir kez daha ortaya çıktığını ifade etti. Esgin, "Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılının, Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi başta olmak üzere diğer tüm kamuya ait yatırımlarımızın biteceği bir yıl olacağını müjdelemek istiyorum" diyerek Sönmez Ailesi'ne katkılarından dolayı teşekkür etti. Esgin, "Buraya Çekirge, çocuk doğum ve onkoloji hastanelerini taşıyacağız. Boşalan onkoloji hastanesini Memleket Hastanesi'nin bir parçası hâline getireceğiz" dedi.

SAĞLIĞA BÜYÜK YATIRIM

AK Parti iktidarından bugüne kadar Bursa'ya 76 milyara yakın yatırım yaptıklarını ve bunun büyük bir kısmını sağlığa ayırdıklarını belirten AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan da, hayırseverlerin desteğinin önemine vurgu yaparak katkılarından dolayı Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez'e teşekkür etti. Gürkan, "Hastane-mizin inşaatı tamamlandığında Bursa'nın batı kısmında büyük bir ihtiyacı karşılayacak ve yatak kapasitesi ile şehrin merkezinde adeta bir şehir hastanesi görevini görecek" dedi.

'BİR AİLE GELENEĞİ'

Dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun bir teklifte bulunmasıyla kente değer katacak hayırlı bir işe vesile olduklarını ifade eden Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez de, "Rahmetli babam 'Kente destek sunmak istiyorsan ya eğitime ya sağlığa yatırım yapacaksın' derdi. Biz de bir aile geleneği olarak elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Bursa'dan kazandığımızı izlerimizi bırakarak yine kentimize kazandırıyoruz. Çok kısa sürede büyük bir yol kat eden yüklenici firmaya ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. 750 olarak başladığımız ve neredeyse iki katına çıkan yatak kapasitesi ile hastanemiz kentimize hayırlı olsun" dedi.

Konuşmaların ardından proje müdürü Celalettin Yavuz, çalışmalarda gelinen son durumla ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Heyet daha sonra yüzde 53'ü tamamlanan inşaat alanında firma yetkilileri ile birlikte incelemelerde bulundu.

ŞEHİR HASTANESİ GÖREVİ GÖRECEK

Acemler'de yapımına başlanan Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi, 188 erişkin yoğun bakım yatağı, 43 yeni doğan yoğun bakım yatağı, 224 poliklinik ve 32 ameli-yathaneden oluşacak. Hastane toplam 1315 yatak kapasiteli olacak. Toplam poliklinik sayısı 215 olan hastanenin acil bölüm poliklinik sayısı ise toplamda 16 adet olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.