Hava Durumu

Bursa'nın yeni valililik binasına ihtiyacı var

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valiliği'ne ait Çarşamba ve Heykel'deki binalarının yetersiz olduğuna dikkat çekerek, "Bursa'ya acilen yeni bir vilayet binası yapmak zorundayız. Prestijli bir T.C. Valilik binasına ihtiyacımız var" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2013 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2013 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın yeni valililik binasına ihtiyacı var

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, cuma namazı için Ulucami'ye geldi. Çıkışta vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Arınç, yapımı süren Hürriyet Ziraat Camii için 50 TL yardımda bulundu. Arınç, vatandaşların ilgisine el sallayarak karşılık verirken, bir gencin fotoğraf çektirme talebine, 'Şimdi olmaz' karşılığını verdi. Arınç, makam aracına bineceği sırada aynı gencin kendisini beklediğini görünce, 'Şimdi gel çekilelim, madem bu kadar bekledin' diyerek gençle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Arınç, daha sonra Çarşamba Valiliğine giderek Vali Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte '10 yatırımcı kuruluşun ilk 6 aylık yatırımları' hakkında brifing aldı. İlk bölümü basına açık olan toplantıda konuşan Arınç; Karayolları Bölge Müdürü, Kamu Özel Sektör Müdürlüğü, Devlet Demiryolları Müdürlüğü, Devlet Su İşleri, Orman ve Su İkinci Bölge Müdürlüğü, Vakıflar, Özel İdare, Milli Eğitim, İl Sağlık ve Gençlik Spor Müdürleri ile toplandıklarını kaydetti.

"PRESTİJLİ T.C. VALİLİK BİNASINA İHTİYACIMIZ VAR"

Valilik binasının toplantı salonunu beğenmeyen Arınç, yeni bir vilayet binasının hemen yapılması gerektiğini dile getirdi. Heykel ve Çarşamba'daki valilik binalarının yeterli olmadığını ifade eden Arınç, "İyi bir toplantı salonumuz yok. Bursa'ya acilen yeni bir vilayet binası yapmak zorundayız. Prestijli bir T.C. Valilik binasına ihtiyacımız var. Ben buraya geldim daha önce ama toplantı salonu olarak burasının olduğunu bilmiyordum. Merkezdeki binada bir şey yapamayız, orası tarihi bir yer. Burası girişinden itibaren dar. Valilik binasının Bursa'ya yakışacak şekilde yapılmasını takip edeceğim. Böyle bir toplantı binası bu kadarcık insanla doluyorsa burada hiçbir şey yapamayız. Güzel bir mimari ile iyi bir valilik binasını Bursa'ya kazandıralım" ifadelerini kullandı.

Toplantının geri kalan kısmı basına kapalı devam etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.