Hava Durumu

Bursa Orhangazi'de kırsal mahalle çalışmaları başladı

Bursa Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın ve Meclis üyeleri ile birlikte, 16 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 7254 Sayılı Torba Yasa ile Bursa'da dâhil olmak üzere 30 Büyükşehir Belediyesinin mahalleye dönüştürülen mahalle ve beldelerinin "kırsal mahalle" statüsüne geçmek adına meclis salonunda bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2021 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2021 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Orhangazi'de kırsal mahalle çalışmaları başladı

Meclis üyeleri ile birlikte kırsal mahalleye geçiş için meclis toplantısında yapılan toplantıda tüm konular ele alınarak değerlendirildi. Kırsal mahalle statüsüne geçmek adına İmar müdürlüğü ekipleri tarafından daha detaylı bir şekilde bilgiler meclis üyelerine aktarıldı. Verilen bilgiler sonrası kırsal mahalle ile ilgili düşüncelerini tüm meclis üyeleri de dile getirdi.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, "Resmi gazete de yayınlanan mahalle ve beldelerin kırsal mahalle statüsüne geçerek eski köy haklarına kavuşmaları konusunda meclis üyelerimiz ile bir araya geldik. İmar müdürlüğümüz tarafından kırsal mahalle ile ilgili meclis üyelerimize ayrıntılı bir şekilde bilgiler sundu. Bizlerin tek amacı tüm dış mahallerimizi kırsal mahalle statüsüne kazandırmaktır.

Her mahallenin her vatandaşın haklarını korumak

Kırsal mahalle statüsüne geçmek adına tüm mahallelerimizi yazarak meclis kararıyla sunmak istiyoruz. Kırsal mahalle statüsüne geçmek için 2022'ye kadar süremizin daha olduğunu ve bu konuda acele etmeden daha doğru bir şekilde karar almak adına tüm meclis üyelerimiz ile fikirlerini sunduk. Bu konuda tüm meclis üyelerimizden ricam kırsal mahalle konusunda daha titiz bir çalışma yürüterek hep beraber ortak karar alalım. Bizlerin buradaki tek amacı her mahalleye ve her vatandaşlarımıza yönelik yapılan bu çalışmayı en iyi ve en doğru şekilde kazandırmaktır. İlerleyen aylarda meclis gündemine getirilmesi konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.