Hava Durumu

Bursa Orhangazi-İznik yolunda çalışmalar başlıyor

Orhangazi - İznik Kuzey yolunda genişletme ve iyileştirme çalışmaları başlıyor. Geçtiğimiz yıllarda yolun geçeceği güzergâh üzerinde kamulaştırma, yol işaretlemeleri ve kazıklar çakılmaya başlanmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2021 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2021 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Orhangazi-İznik yolunda çalışmalar başlıyor

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ile birlikte Bursa-İstanbul karayolunun İznik Yolu kavşağı için planlanan bat çık projesi için incelemeler yapmak üzere Orhangazi'ye gelen Karayolları 14.Bölge Müdürü Ömer Güzel İznik Orhangazi arasındaki yol ile ilgili de müjdeyi vermişti.

Kamulaştırma ve proje çalışmaları tamamlanan 45 km'lik yol çalışmaları için start veriliyor. Karayolları 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre 27 Mayıs itibari ile Orhangazi - İznik karayolu İznik tarafı için yol yapım çalışmaları nedeniyle kamyon ve tır trafiğine kapatılıyor. Diğer araçlar ise saatte 30 km/sa hızla mevcut yolu kullanabileceği belirtildi.

Özellikle Bursa'dan Orhangazi, oradan da İznik'ten Adapazarı istikametine giden ticari araçların, kamyon ve TIR'ların Adapazarı İznik arasındaki yolun bölünmüş yola dönüşmesinden sonra daha fazla kullandığını belirten Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın " Bu güzergâhta tek yol yani gidiş gelişli olarak kalan tek bölüm Orhangazi ile İznik arası 45 kilometrelik bölüm. Bu güzergahta duble yol, bölünmüş yol projesi yıllardır konuşulan bir projeydi. Bu çalışma hem bölgeye değer katacak hem de Orhangazi - İznik arası trafik yükü hafiflemiş olacaktır. Bu proje öncesinde ise mevcut yolda bazı bölgelerde iyileştirmeler yapılacak. Bu konuda başta Ak Parti Bursa Milletvekilimiz Zafer Işık ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Aydın, daha önce 2020 yılının Eylül ayında İznik'te yapılması planlanan ve Türk dünyasını bir araya getirecek olan Türk Olimpiyatları olarak da bilinen Göçebe Oyunları organizasyonun pandemi nedeniyle 2021 yılı Eylül ayına ertelendiğini, pandeminin devam etmesi nedeniyle de organizasyonun 2022 yılı ertelendiğini bu büyük organizasyon için mevcut yolda bazı bölgelerde iyileştirmelerin yapılacak ve ardından genişletme çalışmalarına başlanmasının son derece önemli olduğunu vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.