Hava Durumu

Bursa Osmangazi'de 12 kursiyer sertifika aldı

Bursa'da Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında, aşçılık meslek edindirme kursunu başarıyla tamamlayan 12 kursiyer sertifika almayı hak kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2021 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2021 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Osmangazi'de 12 kursiyer sertifika aldı

HABER | Seray SAYGILIOĞLU

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin, iş birliğiyle "Türkçe Dil Öğretimi ve Meslek Edindirme" (UNCHR) projesi yürütülmeye devam ediyor. Bu kapsamda Aşçılık Meslek Edindirme Kursunu başarıyla tamamlayan 12 kursiyere belgeleri verildi. Düzenlenen törene Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer ile Osmangazi Halk Eğitim Müdürü Mehmet Köse de katıldı.

590 saat uygulamalIİtİm

Yabancılara yönelik sürdürülen UNHCR Projesi kapsamında A1 ve A2 seviyesinde toplam 296 saat Türkçe Dil Eğitimi verildiğini dile getiren Köse, "Türkçe Dil Eğitimi verilirken Türk Kültürünün Temel değerlerini kavrama, anlama, benimseme ve Bursa'nın sosyal kültürel yaşantısına uyum sağlama çalışmaları da yapılıyor. Dil becerisini kazanan Suriyeli mülteciler 2 tekstil ile 1 aşçılık meslek edindirme kurslarına katılarak istihdama kazandırılıyor" dedi. Her bir atölyeye 12'şer kursiyer alınırken, tekstil kurslarında 532 saat, aşçılık kursunda 590 saat teorik ve uygulamalı eğitim görülüyor. Restorant ve otel formatında yemek pişirme, hazırlama ve sunma becerilerini geliştiren kursiyerler, kalifiye eleman olarak aşçılık alanı işletmelerde istihdam edilebiliyor yada kendi işlerini kurabiliyorlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.