Hava Durumu

Bursa Osmangazi'de ilk kursiyerler sertifikalarını aldı

Bursa'da UNHCR projesi Birleşmiş Milletler ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce ortaklaşa yürütülen proje kapsamında sığınmacılara yönelik düzenlenen kursun ilk öğrencileri sertifika almayı hak kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2020 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Osmangazi'de ilk kursiyerler sertifikalarını aldı

Haber: Merve ÖZDEMİR

Milli Eğitim Bakanlığı, Birleşmiş Milletler ortaklığında, Osmangazi Halk Eğitim Merkezi bünyesinde sığınmacılara yönelik sürdürülmekte olan proje faaliyetleri kapsamında almış oldukları eğitim sonrası kursun ilk öğrencileri sertifikalarını aldı.

Sertifika programına Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, Osmangazi Halk Eğitim Müdürü Mehmet Köse'de katıldı.

Programda konuşan Osmangazi Halk Eğitim Müdürü Mehmet Köse, proje hakkında açıklamada bulunurken bu önemli ortak projede amacın katılımcılara önce dil öğretmek ve onlara meslek kazandırmak olduğunu söyledi.

Köşe, "Ülkemizde aralarında Bursa'mızın da olduğu Ankara, Kayseri, Konya olmak üzere 4 il, 8 halk eğitimde yürütülmekte olan projede amaç sığınmacıların toplumumuza entegre sürecinde Türk dilimizi öğrenmelerini ve istihdam olunabilecek meslek öğrenmelerine yardımcı olmaktır. Çiftehavuzlar Kurs merkezimizdeki tam donanımlı 2 tekstil bir Aşçılık atölyesinde uygulamalı eğitim alan öğrencilerimiz sertifika almayı hak ettiler. Tekstil atölyesinde makine dikişi, Aşçılık atölyesinde ise başta Türk mutfağı almak üzere karma mutfak eğitimi verilmektedir. 3'er aylık dönemler halinde uygulanmakta olan eğitim faaliyetlerinde her uygulama atölyesinde 3 Türk 12 yabancı uyruklu öğrenci eğitim almaktadır Bu proje kapsamında eğitim alan ilk kursiyerlerden 26 tanesi belgelerini almıştır. Osmangazi Halk Eğitim merkezimizde bu kursları tamamlayan sığınmacı kursiyerler yerel işletmeler ile irtibata geçirilerek istihdamları sağlanmaktadır. Yine bu ve benzeri projeleri Osmangazi Halk Eğitim Merkezimiz olarak yapmaya devam edeceğimizi bildirmek isterim." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.