Hava Durumu

Bursa Osmangazi'de maske seferberliği

Bursa Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK), korona virüs ile mücadele kapsamında yıkanıp tekrar kullanılabilen maske üretiyor. Yüz yüze eğitime başlayan öğrencileri de unutmayan Osmangazi Belediyesi, öğrenciler için özel olarak üretilen maskeleri okullara gönderiyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2020 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2020 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Osmangazi'de maske seferberliği

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK), korona virüs ile mücadele kapsamında yıkanıp tekrar kullanılabilen maske üretiyor. Yüz yüze eğitime başlayan öğrencileri de unutmayan Osmangazi Belediyesi, öğrenciler için özel olarak üretilen maskeleri okullara gönderiyor.

Korona virüse karşı korunmada en çok ihtiyaç duyulan ürünlerden birisi olan maske ihtiyacının karşılanması için çalışan Osmangazi Belediyesi, OSMEK vasıtasıyla maske üretiyor. Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle faaliyet gösteren OSMEK'te eğitim gören kursiyerler ve eğitmenler tarafından üretilen maskeler özel kumaştan dikiliyor. Antibakteriyel özelliğe sahip yüzde yüz pamuk kumaştan iki kat olarak dikilen maskeler, 15 defa yıkanabilme özelliğine sahip. Sağlık ve hijyen açısından son derece güvenilir ortamda üretilen maskeler, el değmeden paketlenerek vatandaşa, belediye personeline ve kamu çalışanlarına ücretsiz olarak dağıtılıyor.

ÖĞRENCİLER İÇİN FARKLI BOYUTLARDA MASKE ÜRETİLİYOR

Osmangazi Belediyesi, 21 Eylül Pazartesi günü itibariyle yüzde yüz eğitime başlayan ana sınıfı, 1., 8. ve 12'nci sınıf öğrencilerini de unutmadı. Öğrencileri salgına karşı koruyabilmek adına özel olarak üretilen maskeler, öğrencilerin yaşları dikkate alınarak farklı ebatlarda dikiliyor. Ana sınıfından, 12'inci sınıfta okuyan öğrencilere kadar birçok boyutta dikilen maskeler, okullara gönderilerek idarecilere teslim ediliyor.

"VATANDAŞLARIMIZIN VİRÜSTEN KORUNMASINA DESTEK OLUYORUZ"

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, OSMEK bünyesinde faaliyet gösteren maske üretim atölyesini ziyaret etti. Üretilen maskeler ile vatandaşların ve öğrencilerin korona virüse karşı kendisini muhafaza etmelerine destek olduklarını ifade eden Başkan Dündar, "Pandemi sürecinde vatandaşlarımızın virüsten korunması için en çok dikkat etmeleri gereken hususların başında maske takmaları, temizliğe dikkat etmeleri ve sosyal mesafe kuralına uymaları geliyor. Osmangazi Belediyesi olarak OSMEK eğitmenlerimiz ve kursiyerlerimiz ile birlikte vatandaşlarımızın virüsten korunmasına destek olmak adına özel kumaştan maske üretiyoruz. Bu maskeler en az 15 kez yıkanabiliyor. Kurs merkezindeki kıymetli eğitmenlerimizin tecrübe ve bilgisinden faydalanarak üretilen maskeleri ücretsiz olarak vatandaşımıza dağıtıyoruz. Ayrıca yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte, öğrencilerimiz için de maske üretmeye başladık. Salgın devam ediyor ve bu süreçte çocuklarımızı virüsten korumak adına yaşları dikkate alınarak farklı boyutlarda üretilen maskeleri okullara gönderiyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.