Hava Durumu

Bursa Osmangazi'den vatandaşa tam destek!

Koronavirüs salgınının ekonomik ve sosyal etkilerinin en az düzeyde hissedilmesi adına çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi, son bir haftada vatandaşlara toplam 76 bin 583 sosyal destek sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2020 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2020 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Osmangazi'den vatandaşa tam destek!

Osmangazi Belediyesi, salgın hastalığın ülkemizde görüldüğü günden bu yana toplum sağlığı ve virüsün olumsuz etkilerini en aza indirme adına yaptığı çalışmalara ara vermeden devam ediyor. Salgın nedeniyle evlerinden çıkması kısıtlanan vatandaşlara yönelik Osmangazi'de kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu, ilçenin dört bir yanındaki talepleri anında karşılıyor. Resmi kurumlarla koordineli bir şekilde çalışmalarını yürüten belediye ekipleri, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara günlük erzak, ekmek, çorba ve sıcak yemek dağıtımı yapıyor. Koronavirüs salgınının Türkiye'de ilk görüldüğü 11 Mart tarihinden itibaren yoğun mesai harcayan Vefa Sosyal Destek Grubu, ayrıca alışveriş yardımında bulunarak hiç kimseyi mağdur etmemeye özen gösteriyor.

Osmangazi'nin 136 mahallesini tek tek gezen belediye ekipleri, 04-12 Mayıs tarihleri arasında 6 bin 855 erzak, 32 bin 500 çorba, 34 bin 985 ekmek ile 2 bin 243 alışveriş yardımı yaptı. Toplam 76 bin 583 aileye sosyal yardım sağlayan Osmangazi Belediyesi, evde kalan vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılıyor.

Vatandaşların sağlığını korumak ve salgının yayılmasını engellemek için her alanda mücadele ettiklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Bu zor günleri dayanışma ile aşacağız. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak adına ekiplerimiz, yoğun bir şekilde çalışıyor. Vatandaşlarımız evlerinde kalmaya devam etsin, biz onların her zaman yanındayız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.