Hava Durumu

Bursa Pınarbaşı Şehitliği'nde buruk bayram

Bursa'daki Pınarbaşı Şehitliği'ne akın eden şehit aileleri, çocuklarının mezarı başında dua etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2013 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2013 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Pınarbaşı Şehitliği'nde buruk bayram

21 yıl önce şehit olan evladının mezarını ziyaret eden anne, "Tek tesellimiz yavrumun şehit oluşudur. Aksi takdirde bu dayanılacak bir acı değil" diye konuştu.

Tüm yurtta Ramazan Bayramı coşkuyla kutlanırken, şehitliklerde buruk bir bayram yaşandı. Bayram namazının ardından şehit aileleri, çocuklarının Türk bayraklarıyla süslenip çiçeklerle bezenmiş mezarlarına akın etti.
Ailesiyle birlikte Pınarbaşı Şehitliğine gelen anne Emine Kural, 21 yıl önce Şırnak'taki karakol baskınında 33 askerle birlikte şehit olan oğlu jandarma er Uğur Kural'ın mezarı başında Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti.

"ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN"

Evlat acısının hiçbir şeye benzemediğini söyleyen anne Kural, "Bize bayram yok. Derdimiz büyük. Allah kimseye evlat acısını tattırmasın ama oldu. Dile kolay 21 yıl geçti. Biz bu acıyla yaşıyoruz. Tek tesellimiz ise yavrumuzun şehit oluşudur. Aksi takdirde bu dayanılacak bir acı değil. Ayrıca Allah sonumuzu hayretsin. Hiç iyiye gitmiyoruz" dedi.

"BİZİM İÇİN BAYRAMLAR FORMALİTE"

Timuçin Kural (44) ise şehit kardeşinin mezarı üzerindeki çiçekleri suladıktan sonra duygularını aktardı. Artık bayramların kendileri için formalite olduğunu ifade eden Kural, "Bizim bayramlarımız artık burada. Bayramlarımızı, tüm şehit aileleriyle birlikte mezarlıklarda kutluyoruz. Söylenecek hiç bir şey yok" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.