Hava Durumu

Bursa Ramazan'a hazır

Bursa'nın çarşı ve pazarlarında ramazan hareketliliği yaşanıyor. Esnaf Ramazan için tezgahlarını renklendirirken, vatandaş ise öncelikle fiyat araştırması yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2012 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2012 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Ramazan'a hazır

Ramazan ayına sayılı günler kala, başta Kapalı Çarşı ve Reyhan Pazarı olmak üzere tüm esnafı alışveriş heyecanı sardı. Ramazan ihtiyaçları için Bursalılar'a hazırlık yapan esnaf, birbirinden süslü ve bol çeşitli tezgahlarda vatandaşı beklemeye başladı. Tezgahların çoğunda Ramazan'ın vazgeçilmez tatları hurma, lokum, kuruyemiş ilk sıralarda yerini alıyor. Ramazan'ın sıcak günlere denk gelmesinin kendilerini olumsuz etkilediğini anlatan esnaf, meslek örgütleri ve tüketici temsilcilerinden gelen "Razaman fırsatçılığı yapmayın" uyarılarına ise sitemli... Çarşı esnafı, "Bizler hiçbir zaman 'Ramazan fırsatçılığı' yapmadık. 3 yıldır fiyatlarımız aynı. Bu sıcaklarda vatandaş ne kadar alışveriş yapar bilinmez. Ben olsam bu havada alışverişe çıkmam. Ama meyve ve sebze satışlarında artış yaşanır" dedi.

VATANDAŞ FİYATLARDAN MEMNUN
Vatandaş ise her yıl olduğu gibi Ramazan alışverişini son günlere bırakmayı tercih ediyor. Ramazan'a 2 gün kalınca Bursalılar yine çarşı pazara akın etti. Gezdikleri tezgahlarda fiyat atışıyla karşılaşmadıklarını ifade eden tüketiciler, buna rağmen insanlarda alım gücü olmadığı için gönlünce alışveriş yapamadığından yakındı.


Bekir Uğur GÜR
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.