Hava Durumu

Bursa Saadet Partisi Yıldırım ilçe başkanı Kocamaz: Yıldırım iyi ama çevresi kötü

Saadet Partisi Yıldırım ilçe başkanı Abdullah Kocamaz yaptığı açıklamada şehir ormanından pis kokular geliyor diyerek Yıldırım iyi ama çevresi kötü dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2021 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2021 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Saadet Partisi Yıldırım ilçe başkanı Kocamaz: Yıldırım iyi ama çevresi kötü

İçinden geçmekte olduğumuz dönemde ülkemizdeki doğal güzelliklerimizin ve doğa harikalarının ranta ve betona kurban edilmesi, denizlerimizin atıkları taşıyamayacak hale gelmesi gibi çevre felaketlerini ve çevre cinayetlerini endişe ile takip ediyoruz. Saadet Partisi olarak söz konusu çevre cinayetleri ile alakalı birçok kez raporlar düzenlenmiş ve söz konusu raporlar açıklanarak ilgili makamlara çözüm önerileri iletilmiştir. Umulur ki mevcut siyasi irade rant hırsını bir kenara bırakarak ülkemizi ve çevremizi önemser hale gelir.

Bu manada Saadet Partisi Yıldırım İlçe Teşkilatı olarak şu anda bulunduğumuz Yıldırım Kent Ormanı ile alakalı yaptığımız araştırmaları ve çalışmaları sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Geçtiğimiz günlerde ciddi reklam harcamaları ile Bursa'da ki yeşil alan miktarını 1,5 milyon m2 artırmayı hedeflediğini belirten Bursa Büyükşehir Belediyesinin Hüdavendigar Kent Parkının ardından Yıldırım bölgesinde planladığı Vakıfköy Kent Parkı ve Spor tesisleri Çevre Ve Şehircilik Bakanının, milletvekillerinin ve birçok siyasi simanın katılımıyla gösterişli bir şekilde hizmete açıldı.

Bu tür projelerin yapılarak hizmete sunulması ilçemiz ve insanımız için gayet faydalıdır. Bunu önemsiyor ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Fakat hali hazırda hizmete sunulmuş park ve bahçelerin kıymetini bilmedikten sonra yapılan işin amacı sorgulanır hale geliyor. Ciddi reklam harcamaları ve emeklerle, gösterişli açılış törenleri ile hizmete sunulmuş sosyal mekanların maalesef zaman içinde değerini ve önemi yitirdiğini, bu mekanların temizliği, tefrişatı ve bakımından sorumlu olanların sorumluluklarını yerine getirmediğini, bu mekanlara sahip çıkmadığını üzülerek seyrediyoruz. Fakat afişlere, reklamlara ve konuşmalara bakıldığında görüyoruz ki yapılanlarla söylenenler maalesef birbirini tutmuyor. Gözümüzün önündeki doğa harikası bir yer olan Yıldırım Kent Ormanının şu anki mevcut halini sorumlular görmüyor veya görmek istemiyor. Zamanında reklam çalışmaları yapılmış, fakat sonrasında ise burası sanki terk edilerek unutulmuş.

Görsellerde Yıldırım Kent Ormanı vatandaşımızın vakit geçirebileceği, ailesi veya arkadaşlarıyla piknik yapabileceği, temiz orman kokusunu içine çekebileceği, suyuna bakıp rahatlayabileceği, huzur bulacağı bir yer gibi dursa da maalesef üzülerek ifade ediyoruz ki gerçekler fotoğraflardaki gibi değil.

Gerçekte Yıldırım Kent Ormanında karşılaştığımız manzara ise şudur: Gerekli bakım yapılmadığından dolayı büyümüş otlar, çevredeki çöp kokuları, tahrip edilmiş lavabolar, giderleri tıkanan tuvaletlerden gelen pis kokular, tahrip edilmiş ağaç evler ve ağaç oturaklar ve daha sayamayacağımız birçok sorun. Ne için gelmiştik biz buraya? Hava almaya, dinlenmeye, rahatlamaya. Ama daha çok huzursuz olarak geri dönüyoruz.

İşte tam olarak anlatmak istediğimiz husus da budur. Öncelikle elimizdekinin kıymetini bilelim.

Bu doğa harikası yeri güzelleştirerek Yıldırımlı ve Bursalı hemşerilerimizin hizmetine sunmak yeşil alan miktarını artıracağını söyleyen siyasi iradenin görevidir.

Buradan Yıldırım Belediye Başkanımıza ve meclis üyelerimize seslenmek istiyoruz. Yıldırım Kent Ormanına sahip çıkın. Doğa harikası bu yeri ihya ederek vatandaşlarımızın hizmetine sunun.

Biz bugün burada teşkilat mensuplarımız ile birlikte Yıldırım Kent Ormanının mevcut durumunu göstermek için toplanmış bulunuyoruz. Umarız ki bu çalışmamız bir işaret fişeği olur ve Yıldırım Kent Ormanı aslına döndürülerek Yıldırım İlçemizin marka değeri artar.

Son olarak şu hususu da vurgulamak istiyoruz ki Yıldırım Kent Ormanının temizliği, tefrişatı, bölgedeki yapıların ve malzemelerin bakım ve onarımları yapılana kadar bu işin takipçisi olacağız dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.