Hava Durumu

Bursa sallandı!

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 22.22'de 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İzmir, Bursa, Balıkesir gibi bir çok ilde hissedildi. 5.4 şiddetindeki depremin ardından yaklaşık 1 saatlik dilimde 11 artçı sarsıntı kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2020 22:22
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2020 22:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa sallandı!

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem İstanbul başta olmak üzere İzmir, Bursa, Balıkesir gibi bir çok ilde hissedildi.

Deprem yerin 8.5 kilometre derinliğinde kaydedildi.

Depremin ardından 22.25'te 4.4 büyüklüğünde, 22.34'te de 3.7 büyüklüğünde, 22.40'ta 2.5 büyüklüğünde, 22.41'de 2.9 büyüklüğünde ve daha küçük çaplı 11 artçı meydana geldi.

UZMANLAR YORUMLADI

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Oğuz Gündoğdu yaptığı açıklamada: Çok sık depremler olması öncü olduğu anlamına geliyor. Akhisar çok uzak. Bu depremlerden bazısı artçı sayılan depremlerdir diğerleri de öncü depremleridir. Bu nedenle beklenen büyük depremin sırası değil. Bu zon içirerisinde olan depremdir. İçerisinde 5,5 6'ya giden depremler olabilir.

VALİ: CAN KAYBI YOK

Manisa Valisi Ahmet Deniz yaptığı açıklamada, "Her hangi bir can kaybımız yok. Arkadaşlarımız detaylı bilgileri verdiğinde açıklama yapacağız. Şu ana kadar bize itikal eden herhangi kötü bir durum yok. Akhisar'da birkaç evde hasar olduğu bilgisi geldi." dedi.

BELEDİYE BAŞKANINDAN İLK AÇIKLAMA

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu yaptığı açıklamada şunlar ifade etti:

Köylerle ilgili sıkıntılı haberler geldi. Vatandaşlarımız panikleyip sokaklara çıktı. Şu anlık yıkılan bir binamız yok. Akhisar'a yakın bir köyde bir bina yıkıldı. Belediye ekiplerimizi gönderdik. Onun dışında kötü bir haber gelmedi.

İnsanlarımız şu an sokağa çıktı. Biz de şiddetli bir şekilde etkilendik. O an arabanın içindeydik. Arkasından artçı depremler oldu. Problemli köye doğru ilerliyoruz. Köyde yıkılan bina da henüz net bir haber yok.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem sonrası can kaybı ve yaralanma bulunmadığı bilgisinin alındığını bildirdi.

AFAD'ın Twitter hesabından Manisa'daki depreme ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla can kaybı ve yaralanmanın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.