Hava Durumu

Bursa Tabip Odası Başkanı Türkkan: 'Birinci basamak' güçlendirilmeli

Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, COVID-19 ile mücadelenin daha etkili olması birinci basamak sağlık merkezlerinin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2020 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2020 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Tabip Odası Başkanı Türkkan: 'Birinci basamak' güçlendirilmeli

Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr.Alpaslan Türkkan, pandemi sürecini değerlendirdiği bir açıklamada bulundu. "Korunmak tedavi etmekten daha insancıldır. COVID-19 ile hastanelerde hasta tedavi ederek mücadele edilemez" ifadelerini kullanan Türkkan, pandemi mücadelesinin sahada verileceğini vurguladı. COVID-19'un yaşayacağımız son salgın olmayacağını sözlerine ekleyen Başkan Türkkan, "Bu süreçten dersler çıkararak kendimizi ve kurumlarımızı yenileyerek yaşamımızı sürdürmek zorundayız. Bildiğimiz ama yönetimlerin göz ardı ettiği gerçek bir kez daha kendisini hatırlattı" diye konuştu.

Özlük hakları düzenlenmeli

Sağlık hizmeti sunumunda birinci basamak sağlık hizmetlerinin çok önemli ve vazgeçilemez olduğunu altını çizen Bursa Tabip Odası Başkanı Alpaslan Türkkan şunları söyledi: "Toplum sağlığında başarının yolu da buradan geçer. Türkiye'de birinci basamağın adresi aile sağlığı merkezleri ve aile hekimleridir. Geleceğe hazır olmak için birinci basamağın güçlendirilmesi zorunludur. Aile sağlığı merkezlerinin nitelik ve nicelik yönünden desteklenmesi, aile hekimlerinin özlük haklarının düzenlenmesi acil beklentilerimizdir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.