Hava Durumu

Bursa Tabip Odası'ndan 'Bebeklere Kovid-19 aşısı yapıldı' iddiası hakkında açıklama!

Bursa Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ömer Levent Soydinç "bebeklere yanlışlıkla Kovid-19 aşısı yapıldı" iddiası hakkında açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2021 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2021 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Tabip Odası'ndan 'Bebeklere Kovid-19 aşısı yapıldı' iddiası hakkında açıklama!

İşte Bursa Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ömer Levent Soydinç'in açıklaması:

Bugün ulusal bir haber kanalında Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim dalı Başkanı Prof.Dr.Zafer Kurugöl tarafından yapılan bir açıklama nedeniyle halkımızı doğru bilgiyle aydınlatma gereksinimi doğmuştur. Her ne kadar daha sonra yaptığı düzeltme açıklamasında, Kovid-19 aşı programı ile ilgili asla aşı karşıtı bir izlenim yaratmak istemediğini ve aşının son derece güvenilir olduğunu vurgulamak istediğini belirtse de, yazık ki halkımızda "Bebeklere yanlışlıkla Kovid-19 aşısı yapıldı" kanaati uyandıracak son derece talihsiz bir açıklaması olmuştur.

Kamuoyunca bilinmelidir ki; aşı uygulaması yapılan tüm sağlık birimlerinde böyle bir yanlışlığın yapılması asla olası değildir. Bugüne kadar böyle yanlış ve hatalı bir uygulama olmamıştır. Aşının uygulanacağı bireyin kimlik bilgileri sistem tarafından onaylanmadan, aşının uygulanması mümkün değildir. Bu aşamaya kadar sistem tarafından üç aşamalı bir kontrol uygulanmaktadır. Halkımızda kafa karışıklığına yol açacak böyle talihsiz açıklamaların tüm aşı kampanyasına zarar vereceğini tahmin etmek zor değildir.

Bursa yerelinde ve ülkemiz genelinde bebeklere yanlışlıkla Kovid-19 aşısı yapılmasının mümkün olmadığını bir kere daha hatırlamakta yarar görüyor, haberin muhatabı sayın akademisyeni de yeniden hatasını düzeltmeye davet ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.