Hava Durumu

Bursa tarihi değer kazanıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Sultan 2. Murad’ın vezirlerinden Feyzullah Paşa tarafından 1426 yılında yaptırılan ve bakımsızlık sebebiyle harabeye dönen Feyzullah Paşa Mescidini ilk günkü ihtişamına kavuşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2013 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2013 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa tarihi değer kazanıyor

Tarihi ve Kültürel Mirasın ayağa kaldırılması çalışmalarıyla UNESCO tarafından da örnek gösterilen Bursa Büyükşehir Belediyesi, yok olmaya yüz tutmuş 587 yıllık bir Osmanlı eserini daha ayağa kaldırdı. Sultan 2. Murad’ın vezirlerinden Feyzullah Paşa tarafından 1426 yılında yaptırılan, ilk dönem Osmanlı eserlerinden biri olmasına rağmen ilgisizlik nedeniyle harabeyi andıran Feyzullah Paşa Mescidi restorasyon çalışmalarının ardından özgün kimliğine kavuştu. Tarihi mescitteki son çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Tarihi ve Kültürel Miras Projeler Koordinatörü Aziz Elbas’tan tarihi yapı hakkında bilgiler aldı.

Emirsultan mezarlığının batı kısmındaki yaklaşık 600 yıllık eserin tamamen bir harabe görümünde olduğunu, sadece bir iki duvarının günümüze ulaşabildiğini hatırlatan Başkan Altepe, restorasyon çalışmalarının tamamlandığını ve tarihi mescidin önümüzdeki günlerde ibadete açılacağını söyledi. Restorasyonun ardından tarihi mescidin özgün kimliğine yeniden kavuştuğunu belirten Başkan Altepe, “Abdest alma yerleri, çevre düzenlemesi ve hemen yanına yaptığımız çocuk oyun alanı ile bölge önemli bir değer kazandı. Şimdiden bölge halkına ve Bursa’mıza hayırlı olsun” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.