Hava Durumu

Bursa Teknik Üniversitesi iki yeni bölüm açıyor

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) önümüzdeki yıl açılacak 2 yeni bölümle eğitim alanını genişletip, kadrosunu daha da güçlendirecek.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2012 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2012 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Teknik Üniversitesi iki yeni bölüm açıyor
Önümüzdeki yıl üniversitenin öğrenci sayısı 160'a çıkacak.

Kimya ve Makine Mühendisliği bölümlerinin bulunduğu BTÜ, Mekatronik ve Metalurji Malzeme Mühendisliği bölümlerini de açmaya hazırlanıyor. Üniversitede 82 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Ali Sürmen, öğrencilerin hazırlık sınıfında yabancı dil eğitimi gördüğünü söyledi. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Rektör Sürmen, BTÜ'nün bir araştırma üniversitesi olduğunu söyledi. Bir çekirdek üniversite olacaklarını kaydeden Sürmen, "Özellikle baştan beri söylediğimiz gibi, bizim üniversitemizin araştırma üniversitesi olacak. Gerçekten de bu konuda yürüttüğümüz çalışmalara sıkı sıkıya bağlıyız. Kurulduğumuz günden beri yaptığımız bütün faaliyetler bu hedefimizi tutturmaya yöneliktir. Üniversitemiz bir araştırma üniversitesi; öğrencilerimizin 3'te biri yüksek lisans ve doktora öğrencisi. Araştırmaya katılan, proje yapan, öğretim üyelerinin derslerle uğraşmaktan çok projelerle uğraştığı, özel sektörle iş birliği yaptığı bir okuluz" dedi.

Öğrencilerin 3'te 2'sinin kendi bölümlerinde öğretimlerine devam edeceğini söyleyen Sürmen, "Kendi bölümlerinde öğretimlerine devam edecekler, ama bazı noktalarda bazı yeni disiplinlerde ve ön plana çıkan disiplinlerde de iyi bir eğitim vermeyi arzu ediyoruz. Ama diğer disiplinlerde de verdiğimiz eğitimin iyi olmasını arzu ediyoruz. Onun için gerçek anlamda, öğrencilerimize iyi bir eğitim verecek olan eğitim kadrosunu oluşturmadan o bölümü açmak istemiyoruz" diye konuştu.

Bölüm açma hususunda üniversitenin vizyonuna uygun, önüne koyduğu hedeflere uygun bir kararlılıkla çalıştıklarını kaydeden Sürmen, "Geçen yıl iki bölüm açmıştık. Onlar hazırlık bölümlerinde eğitimlerine devam ediyor. Önümüzdeki yıl da 2 bölüm açılacak. Bunlar mekatronik ve metalürji malzeme mühendisliği bölümüdür. Toplam 4 bölüm olacak. Dediğimiz gibi güçlü bir kadro oluşturduğumuzda diğer bölümleri de peyderpey açacağız. Eğitim kadrosu çok önemlidir. Neticede ders verecek olan ve araştırmaları yönetecek olan öğretim üyeleridir. İstediğimiz kadroyu oluşturmadan bölüm açmanın bir anlamı yoktur. Bu konuda gayretlerimiz devam ediyor" dedi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.