Hava Durumu

Bursa Teknik Üniversitesi'nde doçentlik e-sözlü sınavlarını başarı ile tamamladı

Covid-19 salgını sonrası kendi bilgi işlem altyapısı ile kurduğu uzaktan eğitim sistemi ile örgün eğitimdeki yüksek kalite standardını internet ortamına taşıyan Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), doçentlik sınavlarını da video konferans yoluyla çevrim içi gerçekleştirerek yükseköğrenimdeki yenilikçi ve öncü konumunu sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2020 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2020 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Teknik Üniversitesi'nde doçentlik e-sözlü sınavlarını başarı ile tamamladı

Çin'in Wuhan kentinde 2019 yılı Aralık ayında ortaya çıkarak tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınına yönelik Cumhurbaşkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK Başkanlığı tarafından alınan tedbirler kapsamında Bursa Teknik Üniversitesi'nde bahar yarıyılı, uzaktan eğitim ile tamamlandı.

Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) koordinatörlüğünde yürütülen uzaktan eğitim sürecinde 5.100 canlı ders oturumuna 75.000'in üzerinde katılım sağlandı. Dönem sonu sınavları da internet ortamında gerçekleştirilirken, klasik, test, sözlü ve proje ana kategorilerinde gerçekleştirilen 946 sınava 29.692 katılım gerçekleşti.

Uzaktan eğitim tecrübesini bir üst seviyeye taşıyan Bursa Teknik Üniversitesi doçentlik sözlü sınavlarını da UZEM Merkezi bünyesinde kurduğu stüdyolarda video konferanslar ile gerçekleştirdi. Stüdyolarına doçentlik sözlü sınavları için yeni donanımlar eklediklerini belirten BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Kurt; "Farklı üniversitelerden öğretim üyelerimizin jüri olarak bağlandığı doçentlik sınavları için altyapımızı zenginleştirdik. Sözlü sınavların stüdyolarımızda üç ayrı oturumda video konferans yöntemi ile sorunsuz, şeffaf ve denetlenebilir bir şekilde gerçekleştirilmesinden dolayı başta UZEM, Personel ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanlıklarımız olmak üzere katkı sunanlara teşekkür ediyoruz. Bu kapsamda uzaktan eğitim sürecinde edindiğimiz tecrübelerimizle yükseköğrenimde bir yeniliği daha uygulamış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sınavlarını başarılı bir şekilde geçen Dr. Sara Demir Alp, Dr. Gamze Koz ve Dr. Deniz Uçar'ı tebrik ediyoruz. Kuruluşundan itibaren Ar-Ge'ye ciddi yatırım yapan ve sanayi ile güçlü işbirliklerini, TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı desteğinde onay alan 23 projesi ile Türkiye birincisi olarak kanıtlayan Bursa Teknik Üniversitesi; nitelikli akademik kadrosu ve gelişmiş laboratuvarları ile başarılarına yenilerini eklemeye devam edecektir." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.