Hava Durumu

Bursa Teknik Üniversitesi'nden TEKNOFEST 2020 çıkarması

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali bu yılda büyük bir heyecanla 22-27 Eylül 2020 tarihleri arasında Gaziantep'te düzenlenecek. Aynı zamanda İzmit Körfez Yarış Pistinde "Elektrikli ve Otonom Araç Yarışları (Efficiency Challange)" ve Tuz Gölünde ise "Roket Yarışları" yapılacak. Çok sayıda izleyici çekecek olan 2020 TEKNOFEST Teknoloji Yarışmalarında, 21 farklı kategoride ve birçok alt dalda çok sayıda öğrenci takımının kıyasıya yarışması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2020 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2020 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Teknik Üniversitesi'nden TEKNOFEST 2020 çıkarması

Bursa Teknik Üniversitesi öğrencileri bu yılda BTÜ'nün akademik paydaşı olduğu TEKNOFEST'e yoğun ilgi gösterdi. Öğrenci Toplulukları bünyesinde kurdukları 52 ayrı takımla toplam 245 BTÜ öğrencisi, 16 ana kategoride TEKNOFEST 2020 Teknoloji Yarışmalarına başvuruda bulundu. Bilindiği üzere TEKNOFEST bünyesinde TÜBİTAK tarafından organize edilen "Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması"'na başvuran beş BTÜ takımı da "Kavramsal Tasarım Raporlama Aşamasını" yüksek puanlar ile geçmiş ve her biri 2020 yarışları için 8.000 TL İHA geliştirme desteği almaya hak kazanmıştı. TÜBİTAK Danışma ve Değerlendirme Kurulu çalışması ile 12'si yurt dışından olmak üzere toplam 336 takımdan 200 takım başarılı bulundu. İnsanlık Yararına Teknoloji, İnsansız Sualtı Sistemleri, Tarım Teknolojileri, TÜBİTAK Efficiency Challang-Elektrikli Araçlar, Roket, TÜRKSAT Model Uydu gibi birçok ana kategori yarışmalarında BTÜ öğrenci takımları eleme aşamalarını yüksek puanlarla geçerek finallere hazırlanmaya devam ediyor.

BTÜ öğrencilerinin teknoloji yarışmalarına gösterdiği ilgiden ve elde ettikleri başarılardan mutluluk duyduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, proje üretimi ve yarışmalara katılım konusunda öğrencilere her türlü desteği verdiklerini vurguladı. TEKNOFEST'in önemine de dikkat çeken Rektör Karademir; "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlatılan "Milli ve Yerli Teknoloji Hamlesi" ürünü olarak son yıllarda hepimizi gururlandıran, özellikle savunma sanayiinde üstün teknoloji yerli ve milli silahlar dünya tarafından örnek gösterilmektedir. İHA, SİHA, TİHA ve çok sayıda yerli teknoloji savunma sanayi ürünleri, Kovit-19 kriz sürecinde geliştirilen yerli solunum cihazı gibi başarılı çalışmalar hepimizi sevindiriyor. Son yıllarda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, YÖK, TÜBİTAK, ilgili tüm bakanlıklarımız/kurumlarımız, üniversitelerimiz ve özellikle sanayi kuruluşlarımız/firmalarımız arasında özlenen sağlam koordinasyon ve dayanışmayı görmek son derece sevindirici. Özellikle TEKNOFEST'i organize eden T3 Vakfı, bizzat Selçuk Bayraktar bey ve ekibine içten teşekkür ederim. TEKNOFEST, üstün teknoloji üretecek, kullanacak ve ihraç edecek, yeni Türkiye'yi inşa edecek, yerli ve milli gençlerimizi keşfetme ve yetiştirme projesidir." şeklinde duygularını ifade etti.

BTÜ 2018 ve 2019 Yıllarında Çok Önemli Kazanımlar Elde Etti

"Döner Kanatlı İHA" kategorisinde 2018 yılında Türkiye Birinciliği, 2019 yılında beşincilik elde eden BTÜ öğrencileri bu yıl da yarışmalara iddialı şekilde hazırlanıyor. 2019 yılında İstanbul Atatürk Havalimanında yapılan TEKNOFEST yarışlarına 1 milyon 750 bin rekor izleyici katılmış ve program, sınıfında dünyada yapılan tüm organizasyonları açık ara geçmişti. Bu yıl Gaziantep'te yapılacak yarışlara yine yoğun katılım olacağı tahmin ediliyor. 2018 yılında 5, 2019'da 19 takımla başvuru yapan BTÜ, 2020 yarışlarına 52 takımla başvurdu. Teorik ve laboratuvar eğitimlerinin pratik saha uygulamasına imkân veren yarışlarda, özellikle takım danışmanı akademisyenlerin çok kritik yönlendirici ve motive edici rolleri bulunuyor. Yarışlara hazırlanma sürecinde ilgili firma ve sanayicilerle farklı şekillerle iletişim kuran ve projeler yapan BTÜ öğrencileri, aynı zamanda staj ve iş olanakları konusunda da büyük fırsatlara ulaşabiliyor.

Bursa Teknik Üniversitesi Öğrenci Faaliyetlerinden Sorumlu Rektör Danışmanı, Elektrik-Elektronik Bölümünden Prof. Dr. Hakan Gürkan; "Bilindiği üzere "Döner Kanatlı İHA" kategorisinde 2018 yılında Türkiye birincisi olan Bursa Teknik Üniversitesi takımı, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının nazik destekleri ile Amerika'da yapılan SUAS öğrenci takımları yarışına katılmış, Bursa ve ülkemizi temsil etmişti. 2020 yılı TEKNOFEST yarışlarından da BTÜ takımlarından hem ulusal dereceler bekliyoruz, hem de uluslararası yarışlara gönderecek takımlar çıkaracağımıza inanıyoruz." diyerek, gençlere olan güvenini ifade etti.

TEKNOFEST, TOGG İçin de Nitelikli Eleman Yetiştiriyor

Gemlik'te yakın zamanda temeli atılacak olan yerli otomotiv fabrikasının Bursa Teknik Üniversitesi sorumluluğunu ve heyecanını artırdığını ifade eden Rektör Karademir; "TEKNOFEST, sadece savunma, sağlık, makine ve enerji gibi sahalarda çalışacak nitelikli insan kaynağını artırmıyor, aynı zamanda özellikle ilimizde kurulacak TOGG için de en kritik bileşen olan yetişmiş, üstün nitelikli teknik personelin keşfedilmesi ve yetiştirilmesinde de son derece kritik bir platform oluşturuyor." dedi.

TEKNOFEST'e başvuran 52 takımdan 3 tanesinin elektrikli ve otonom araçlar konusunda hazırlandığını söyleyen Rektör Danışmanı Prof. Dr. Hakan Gürkan; "Araçların, yakıt hücreleri, sürücü, güç aktarım, yazılım ve tasarım gibi bütün aşamalarında büyük bir heyecan ve özveri ile çalışan Bursa Teknik Üniversiteli gençlerimizin iyi derecelerle döneceklerine inanıyorum. Bizim için bu yarışlara katılmak kesinlikle en büyük derecedir. Çocuklarımızın yakın zamanda TOGG başta olmak üzere, yerli ve milli bütün projelerde görev alacaklarına ve yeni Türkiye inşasında ter dökeceklerine yürekten inanıyorum." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.