Hava Durumu

Bursa Teknik Üniversitesi'nin yemekleri sosyal medyada gündem oldu

Ülke çağında üniversite öğrencilerinin barınma problemi devam ederken yurtlarda öğrencilere çıkan yemekler ve ücretleri de tartışma konusu oldu. AK Parti Gençlik Kolları MKYK Üyesi Efe Demirhan da Bursa Teknik Üniversitesi'nin yemekhanesinden attığı fotoğrafla sosyal medyada gündem oldu.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2021 04:47
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2021 04:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Teknik Üniversitesi'nin yemekleri sosyal medyada gündem oldu

Üniversitede ev tutma imkanı olmayan öğrencilerin ilk tercihi olan Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) yurtları bu sene yoğun talebe karşılık veremedi. Üniversiteliler artan kira fiyatları ve yurt çıkmaması gibi nedenlerle uzun süredir barınma problemi yaşıyor.

KYK yurtlarında öğrencilerin yemeklerinin porsiyonlarının küçültüldüğü ve zam geldiği iddiaları sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, KYK yurtlarında satılan yemek ile İBB yurtlarında ücretsiz olarak verilen yemeğin fotoğraflarını karşılaştırmıştı.

Ongun yaptığı paylaşımda KYK yurtlarında verilen yemeğin 13 liradan satıldığını iddia ederek, "Soldaki KYK yurdunda öğrencilerin 13 TL'lik akşam yemeği sağdaki de İBB yurtlarındaki ücretsiz sunulan yemek. Bütün öğrencilerimiz kaliteli ve ekonomik barınma olanaklarını ve yemeği hak ediyor" ifadelerini kullanmıştı.

TARTIŞMALARA BURSA DA DAHİL OLDU

Yemek tartışmalarına Bursa da dahil oldu. AK Parti Gençlik Kolları MKYK Üyesi Efe Demirhan, Bursa Teknik Üniversitesi öğrenci yemekhanesinde paylaştığı fotoğrafla sosyal medyada gündem oldu.

Paylaşımında "Bursa Teknik Üniversitesinde yerinden bildiriyorum, Menümüz sadece ve sadece 3.5 TL." dedi.

Söz konusu paylaşıma gelen yorumlar:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.