Hava Durumu

Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı'dan 19 Mayıs mesajı

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 102. yıl dönümü vesilesiyle mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2021 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2021 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı'dan 19 Mayıs mesajı

Türk milletinin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde Samsun'dan yaktığı bağımsızlık meşalesi ile küllerinden doğduğunu, vatan, bayrak ve özgürlük sevdasını tüm dünyaya ilan ettiğini ifade eden Başkan Özer Matlı, "Karakteri bağımsızlık olan milletimizin, 19 Mayıs'ta başlayan ve tüm dünyaya emsal olan kurtuluş mücadelesinde göstermiş olduğu azim ve kararlılık, vatanımız üzerinde oynanan kirli oyunları bertaraf etmiş, tarihin şanlı sayfalarında yerini almıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 102 yıl önce yaktıkları bağımsızlık meşalesini söndürmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir" ifadesini kullandı.

Özer Matlı, mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs'ı, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize armağan etmesi, onlara verdiği değerin apaçık göstergesidir. Bu bakımdan geçmişten aldığımız gücümüzü geleceğe daha güçlü bir şekilde taşıyacak olan gençlerimize düşen en önemli görev, devraldıkları bu eşsiz mirası daha da zenginleştirmek için büyük bir özveriyle çalışmak; kendilerinden sonra gelen nesillere bugün olduğundan çok daha parlak, çok daha kalkınmış, çok daha gelişmiş, çok daha müreffeh bir ülke bırakmak olmalıdır. Biliyoruz ki Samsun'da yakılan meşaleyi bugün de aynı kararlılık ve gururla taşıyan gençlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilerlemesinin, gelişmesinin ve büyümesinin en büyük teminatıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadelemizin tüm kahraman şehitlerini rahmet ve minnetle anıyor, sevgili gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.