Hava Durumu

Bursa Uludağ'daki kanlı kavganın sanıkları yargılanıyor!

Bursa Uludağ'da geçen yıl şubat ayında iki grup arasında çıkan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavgayla ilgili biri tutuklu 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2020 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2020 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Uludağ'daki kanlı kavganın sanıkları yargılanıyor!

Bursa 15. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmaya tutuklu sanık Mustafa Sancar, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

Olayda vurularak yaralanan Hikmet S, Uludağ'da kar motoru kiralama işi yaptığını, olay günü akşam 8 buçuk gibi iş yerini kapattıktan sonra Bursa'ya geldiğini anlattı.

Saat 21.30 gibi telefonunun çaldığını ve arayan arkadaşının dağda kavga olduğunu söylediğini belirten Hikmet S, şöyle konuştu:

"Kavga eden bu gruplar için daha önce de arabuluculuk yapıp barıştırmıştım. Yine arabuluculuk yapmak için Uludağ'a çıktık. Oraya gittiğimizde Yahya hocanın güvenlik görevlileriyle kavga ettiğini söylediler. İki grup birbirinin üzerine yürüyünce 'kavga etmeyin' diye önlerine geçtim. Bağırdığım sırada vuruldum. Beni Mustafa Sancar vurdu. Olayla ve karşı taraftaki grupla alakam yoktur. Şikayetçiyim."

Vefat eden kişi ya da Hikmet S. ile husumeti olmadığını dile getiren sanık Mustafa Sancar da "Hedef gözeterek hareket etmedim. Jandarmaya da mukavemette bulunmadım. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Olay günü Uludağ'da görev yapan ve olaya müdahale eden 3 jandarma görevlisi de duruşmada tanık olarak dinlendi.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU?

Olay, geçtiğimiz 11 Şubat gecesi Uludağ 1'inci Oteller Bölgesi'nde meydana geldi. Kayak kiralama işi yapan Y.K.Ü., E.Ç. ve R.Ö. ile özel güvenlik görevlileri S.Ç., R.B. ve otel çalışanı A.Ö. arasında, iddiaya göre 2 liralık tuvalet ücretinin ödenmemesi nedeniyle kavga çıktı. Jandarma kavgaya müdahale etti. Olayın ardından kayak kiralama işi yapan yaklaşık 40 kişilik grup, kavgaya karışan özel güvenlik görevlilerinin konakladıkları otelin kafesini bastı.

Burada güvenlik görevlileri ve beraberlerindeki arkadaşlarıyla, kayak işi yapanlar arasında yeniden kavga çıktı. Kavga sırasında özel güvenlik görevlilerinden Mustafa Sancar, tabancayla ateş açtı. Silahtan çıkan kurşunların isabet ettiği kayak kiralama işi yapan Yusuf Kösedağ hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.