Hava Durumu

Bursa Uludağ eteklerinde korkutan yangın!

Uludağ eteklerindeki Erikli Yaylası'nda sabah saatlerinde orman yangını çıktı. Şiddetli lodosun etkisiyle yangın büyürken, ekipler yangına müdahalede bulunurken zor anlar yaşadı. Öte yandan yaklaşık 4 saatlik çalışma sonucu yangının kontrol altına alındığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2019 09:07
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2019 09:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Uludağ eteklerinde korkutan yangın!

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesi kırsal Fidyekızık Mahallesi yakınlarında saat 07.30 sularında yıldırım düşmesi sonucu ormanlık alandan dumanlar yükselmeye başladı. Alevleri gören bölge sakinleri durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

LODOS ZOR ANLAR YAŞATTI

100 itfaiye eri, 25 arazöz ve AFAD ekipleri yangını söndürmek için müdahale ediyor. Fakat dün akşam saatlerinden itibaren şehirde etkili olan ve saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan lodos yangının büyümesine ve yangına müdahalede bulunan ekiplerin zor anlar yaşamasına neden oldu.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Şiddetli rüzgar nedeniyle alevlere güçlükle müdahale eden ekipler, yaklaşık 4 saatlik çalışma sonucu yangını kontrol altına alarak soğutma işlemine başladı. Yetkililer saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan lodos konusunda da vatandaşları uyardı.

Alevlerin ilk belirlemelere göre yaklaşık 1 hektar alanda etkili olduğu öğrenildi.

ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının yaklaşık bir hektarlık alanda etkili olduğunu söyledi.

Alevlerin şiddetli rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldığını belirten Akın, "Bize gelen ihbar üzerine ekiplerimiz hemen olaya müdahale etti ve yangın kontrol altına alındı. Bu örtü yangınının, yıldırımdan kaynaklandığını düşünüyoruz." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.