Hava Durumu

Bursa Uludağ yeni yılı bekliyor!

Kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ'da yeni yıla sayılı günler kala kar yağışının devam etmesi, işletmeci ve tatilcilerin yüzünü güldürdü. Uludağ, yeni yıla otellerde yüzde yüzlük doluluk oranı ile girecek.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2019 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2019 09:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Uludağ yeni yılı bekliyor!

Uludağ'a yeni yılda tatilci ve turistler akın edecek. Yeni yıla sayılı günler kala zirvede yer bulmak ve adım atmak adeta imkansız hale geldi. Zirvede 4 gündür kar yağışının devam etmesiyle birlikte şu an da kar kalınlığı 50 santimetre olarak ölçüldü. Meteorolojiden alınan bilgiye göre, yılbaşı günü de zirve de kar yağışının sürmesi bekleniyor. 31 Aralık Salı günü gündüz kayak yapıp, yılbaşı gecesi her şey dahil paketleriyle otelde konaklama ve yılbaşı balo programlarına katılmanın iki kişi için maliyeti 3 ile 4 bin lira. Ayrıca yılbaşında zirveye vatandaşlar ister teleferikle, isterse otomobilleriyle iki farklı şekilde çıkabiliyor. Teferrüç Mahallesi'ndeki teleferik istasyonundan kalkan kabinler 40 dakika süren doğa ile baş başa bir yolculuğun ardından tatilcileri Sarıalan'a ulaştırıyor. Karla kaplı ormanın arasında geçen bu yolculuk için kişi başı tam gidiş geliş 48 TL, öğrenci ise 35 TL.

2 kişilik oda 4 bin lira

Özel araçlarıyla çıkmak isteyen tatilciler çevre yolundan şehir merkezi bağlantılarını takip ederek Çekirge ya da Pınarbaşı bölgelerinden dağ yoluna ulaşabiliyor. Uludağ'da milli parkların ardından ilk durak Sarıalan. Buradan hediyelik eşyalar alan tatilciler, sıcak saleplerini yudumluyor. Daha sonra birinci ve ikinci bölge olmak üzere 16 turistik otelin bulunduğu oteller bölgesinde yeni yıl için çok önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Bölgedeki otellerde yılbaşı için 2 kişilik bir oda tutanların, günlük konaklama bedeli olarak 3 bin 500 ila 4 bin lirayı gözden çıkarmaları gerekiyor.

Bölgedeki bir otelin müdürü "Bu sene kar biraz geç geldi. Kar yağışının etkisini göstermesi ile birlikte otellerdeki doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı. Yeni yıla girerken otellerimiz yüzde yüz kapasiteye çıkıyor. Pistlerde adım atacak yer yok. Kar yağışının böyle devam etmesini istiyoruz. Bütün kayakseverleri Uludağ'a bekleriz" dedi.

Otellerde neredeyse yer olmadığını, doluluk oranlarının yüzde 90'a ulaştığını belirten farklı bir otelin müdürü ise "Uludağ'da kar yağışı devam ediyor. Önümüzdeki günlerde yani yılbaşında da kar yağışı görünüyor. Şu anda otellerdeki doluluk oranı yüzde yüzde yüzlere yaklaştı. Yılbaşında otellerde yer bulmak neredeyse imkansız. Kar yağdığını duyan kayakseverler Uludağ'a akın etti. Pistler de açık, herkes doyasıya eğleniyor" dedi.

"Yerli ve yabancı turistlerin Uludağ'a ilgisi devam ediyor"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu da kış turizminin başkentlerinden biri olan Bursa ve Uludağ'a son bir haftada etkili bir kalabalık ve turist gruplarının geleceğini söyledi.

Bursa'yı dört mevsim turizm başlığı altında değerlendirdiklerini dile getiren Saraçoğlu, katıldıkları fuarlarda kış turizminde önemli bir destinasyon olarak Bursa ve Uludağ'ı anlattıklarına değinerek, şunları kaydetti:

"15 Aralık itibariyle kış turizmi başladı. Şu an itibariyle kar yağışı da devam ediyor ve pistler kayak sporuna hazır hale geldi. Uludağ başlı başına çok önemli bir destinasyon olduğu için yılbaşını yine yüzde 100 doluluk oranıyla geçirecek. Sürekli Uludağ ile ilgili günlük bilgileri alıyoruz, takip ediyoruz. Biz TÜRSAB olarak Uludağ'da turistlerin daha rahat edebilmeleri ve huzurlu zaman geçirmeleri için de denetleyici bir yönümüz de var. Yerli ve yabancı turistlerin Uludağ'a ilgisi devam ediyor."

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki otellerin sezon hazırlıklarına aralık ayı başı itibarıyla başladığını, sezonun açıldığı 15 Aralık'tan itibaren de yoğun ilgiyle karşılaştığını söyledi.

Bu hafta kar yağışının başladığını ve oteller bölgesinde kar kalınlığının 40 santimetreye çıktığını ifade eden Yazıcı, yılbaşına kadar da yağışın devam edeceğini belirtti.

Yazıcı, yeni yıla yağışla gireceklerini vurgulayarak, "Kar biraz geç yağdı ancak şu anda yağış olması bizim açımızdan iyi. Böyle giderse pistler de kayak sporuna uygun hale gelecek. İnşallah bundan sonra güzel bir sezon ve yılbaşı tatili dönemi geçireceğiz." dedi.

- "Rus turistlerden önemli talep var"

Yerli ve yabancı turistlerin yılbaşında da Uludağ'a ilgisinin devam ettiğine işaret eden Yazıcı, "Yılbaşında otel rezervasyonlarında doluluk yüzde 100'e ulaştı. İnşallah yılbaşını tüm otellerimiz dolu geçirecek. Erken rezervasyonları kapattık. Turizmcilerimiz şu anda gösterilen ilgiden gayet memnun. Sezon biraz geç açıldı ama şu anda iyi gidiyor." diye konuştu.

Ersin Yazıcı, Uludağ'ın yurt dışından da ilgi gördüğüne dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Orta Doğu ülkelerinden kente gelen turistler her mevsim teleferiğe biniyor ve Uludağ'a çıkıyor. Bu sene de yabancı turistlerden Uludağ'a yoğun ilgi bekliyoruz. Yılbaşında özellikle Rus turistlerden önemli talep var. Yılbaşında, geçen yıldan daha fazla Rus turistin Uludağ'a geleceğini tahmin ediyoruz. Yılbaşının hemen ardından da yarı yıl tatiline hazırlık yapıyoruz. Şimdilik her şey iyi gidiyor, inşallah sezonumuz güzel devam eder. Amacımız, geçen yıl Uludağ'a gelen yerli ve yabancı turist sayısını artırmak. Bunun için çalışmalarımıza devam ediyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.