Hava Durumu

Bursa Umurbey'in girişimci kadınları

Kadının dokunduğu yeri güzelleştirdiğinin bir örneği daha... Bursa'nın Gemlik ilçesi Umurbey Mahallesi'nde 22 kadın bir araya gelerek, köylerinin adını duyurmak için bir kadın derneği kurdu.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2020 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2020 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Umurbey'in girişimci kadınları

Faaliyetlerine 2019 Nisan ayında başlayan kadınlar, 22 Ağustos 2019'da resmi dernek açılışlarını yaptı.

Umurbey çarşı meydanında önce çadırda satış yaparak başladıkları bu yolda gerek kendi kazançlarıyla gerekse yerel halktan ve işadamlarından gelen desteklerle şimdilerde çok şirin, otantik bir dernek işletmeleri var.

Bu şirin mekanda yörenin, adını belki de ilk kez duyacağınız Cennet Küngü, Düdük Hamuru, Zürbiye gibi lezzetlerin yanında, mantı, çiğbörek, kahvaltı gibi ürünleri bizlerle buluşturuyorlar. En büyük amaçlarından biri unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri yaşatmak olan bu kadınlar gerçekten çok nefis ve değişik yemekleri bizlerle buluşturuyor.

Yeme-içme faaliyetleri dışında Umurbey Kadın Girişimciler kuruldukları günden itibaren 3 öğrenciye her ay burs veriyorlar, pandemi döneminde ve bayramlarla çeşitli sosyal yardım kampanyaları düzenlediler düzenlemeye devam ediyorlar.

Tatil günlerinde alternatif bir güzargah olarak Umurbey'i seçilebilir ve yardımsever, çalışkan girişimci kadınlarımıza destekte bulunulabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.