Hava Durumu

Bursa Valiliği, Kurban Bayramı tedbirlerini açıkladı!

Bursa'da vatandaşların Ramazan Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak için Bursa Valiliği tarafından alınan tedbirler duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2020 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2020 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Valiliği, Kurban Bayramı tedbirlerini açıkladı!

Valilik'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bursalı Hemşehrilerimizin Kurban Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak için Valiliğimizce aşağıdaki tedbirler alınmıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI :

Vatandaşlarımızın daha iyi ve huzurlu bir ortamda Kurban Bayramını geçirebilmesi için; Bayram öncesi ve süresince (31.07.2020 - 03.08.2020) Büyükşehir Belediye Başkanlığınca vatandaşlardan şahsen veya 716 33 00 - 716 33 40 - 444 16 00 ve ALO Belediye 153 no'lu telefonlara gelen öneri ve şikâyetleri anında değerlendirmek üzere yaya ve motorize ekipler oluşturulmuştur.

Ayrıca, şehir içerisinde toplu taşıma hizmeti veren özel halk otobüsleri, minibüs, taksi ve dolmuşlar ile seyahat eden yolcuların her türlü mağduriyet ve şikayetlerin giderilmesi amacıyla 'Trafik Denetleme Zabıta Amirliği'nde, şehirlerarası yolculuk yapan yolcuların şikayetlerinin değerlendirilmesi için de Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde bulunan Terminal Zabıta Amirliği'nde yeterli sayıda personel görevlendirilecektir.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı görevli nöbetçi personelleriyle yangın, kurtarma ve olası afetlerde görevlerini sürdürecek olup, ihtiyaç duyulması halinde itfaiyenin 110 Acil Çağrı Merkezi yangın ihbar hattına ulaşılabilecektir.

Yollarla ilgili sıkıntılarda acil müdahaleler için nöbetçi ekibe ihtiyaç duyulması halinde 153 numaralı telefona başvurulabilecektir.

BUSKİ Genel Müdürlüğü'nün bakım ve onarım ekipleri de yeni yılda hizmet verecek olup, vatandaşlar, su ve kanalizasyonla ilgili her türlü şikâyetlerini ALO 185 Çağrı Merkezi'ne telefona bildirerek, yardım isteyebileceklerdir.

Ayrıca vatandaşlarımızın her konudaki dilek ve şikâyetlerine yardımcı olmak üzere aşağıda isimleri ve telefonları belirtilen hizmet birimleri çalışmalarını aralıksız sürdürecektir.

İL JANDARMA KOMUTANLIĞI :

İlimizde güvenlik ve asayişin temini için Bayram tatili süresince vatandaşlarımızın başvuruda bulunabileceği telefonlar aşağıda belirtilmiştir.

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ :

İlimizde güvenlik ve asayişin temini için Bayram tatili süresince vatandaşlarımızın başvuruda bulunabileceği telefonlar aşağıda belirtilmiştir.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ :

Acil durumlarda İlimiz Sağlık kuruluşlarının irtibat telefon numaraları aşağıda belirtilmiştir.

PTT BAŞMÜDÜRLÜĞÜ :

Vatandaşlarımızın her türlü sorusu için gerekli telefon numarası: 250 80 50

TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. BURSA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ :

Her türlü sorun ve bilgilendirmenin yapıldığı çağrı merkezi 444 1 444

ULUDAĞ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş.BURSA İL MÜDÜRLÜĞÜ :

Kurban Bayramı süresince dağıtım sistemimizde hiçbir şekilde programlı enerji kesintisi yapılmayacak olup, arızalara anında müdahale edilmesi amacıyla ekiplerimiz vardiyalı olarak çalışmaya devam edecektir. Ayrıca oluşabilecek arızalara karşı ilave ekipler görevlendirilmiştir.

KARAYOLLARI 14.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ :

Karayolları 14.Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan yollarla ilgili olarak vatandaşlarımız ihbar, şikayet ve görüşlerini 159 numaralı "Yol Danışma Hattı" ve Bölge Müdürlüğü santrali olan 281 60 00 nolu telefon hattından yapabileceklerdir.

DSİ 1. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ :

DSİ 1.Bölge Müdürlüğü görev alanında meydana gelebilecek muhtemel olaylara müdahil olmak üzere Acil Müdahale Ekibi görevlendirilmiş olup vatandaşlarımız 360 50 00 santral numarasından iletişime geçebileceklerdir.

İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ :

Kurban Bayramı süresince, İlimiz Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 24 saat çalışma esaslı Acil Müdahale Ekipleri görevlerine devam edecektir.

Ayrıca Vatandaşlarımızın Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğüne başvuruda bulunabileceği telefonlar aşağıda belirtilmiştir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.