Hava Durumu

Bursa Valiliği'nde 'darbe' depremi

Bursa’da paralel bağlantısı olduğu iddia edilen 3 vali yardımcısıyla Gemlik, Yenişehir ve Harmancık ilçelerinin kaymakamları İçişleri Bakanlığı'nca görevden alındı.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 18:21
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 18:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Valiliği'nde 'darbe' depremi
İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan 246 mülki idare amiri arasında Bursa’dan da 3 vali yardımcıyla 3 kaymakam bulunuyor.

Edinilen bilgiye göre, Bursa'da vali yardımcıları Mustafa Öztaş, Mehmet Polat ve Selami Aydın ile Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Yenişehir Kaymakamı Rahmi Köse ve Harmancık Kaymakamı Hakan Engin görevden el çektirildi.

4 ilçenin emniyet müdürü de görevden alındı

Öte yandan Bursa'da Mudanya İlçe Emniyet Müdürü Hasan Alperen, Kestel İlçe Emniyet Müdürü Bekir Yavaş, Yenişehir İlçe Emniyet Müdürü H.Ömer Şen, Orhangazi İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Çiğdem’in de aralarında bulunduğu 167 polis görevden uzaklaştırıldı. Ayrıca, Bursa merkezde bulunan fakat görev verilmeyen şube müdürü 20 polisin daha olduğu öğrenildi.

Haklarında yakalama kararı çıkarılan 57 hakim ve savcıdan 45'i lojmanlara düzenlenen operasyonlarla yakalanarak gözaltına alındı. 12 hakim ve savcının ise arandığı bildirildi. 45 hakim ve savcı için ek gözaltı süresi alınırken, gözaltındaki hakim ve savcıların yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.