Hava Durumu

Bursa Valiliği'nden işi yavaşlatan konsolosa yanıt geldi

Bulgaristan'ın Bursa Konsolosu Dimitar Hadjıev'in, kirada oturduğu apartmandaki üst kat komşusu ile yaşadığı gürültü sorununa, valiliğin çözüm bulamamasını gerekçe göstererek, konsolosluğu geç açmasına, Bursa Valiliği'nden tepki geldi. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Bursa Valisi Şahabettin Harput, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, "Konsolosun bütün bunların ötesinde Bursa'da devlet kurumlarını zan altında bırakarak işi yavaşlatıyorum şeklindeki beyanı anlaşılamamıştır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2013 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2013 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Valiliği'nden işi yavaşlatan konsolosa yanıt geldi

Merkez Osmangazi İlçesi'nin Hürriyet Mahallesi'nde bulunan Bulgaristan Konsolosluğu'nda görev yapan Konsolos Dimitar Hadjıev, Nilüfer İlçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerindeki kiralık dairesinde, üst kattında oturan ve gürültü yapmakla suçladığı komşusundan yakınmaya başladı. Geceleri uyumadığını söyleyen Konsolos Hadjıev, Bursa Valiliği ve Nilüfer İlçe Emmniyet Müdürlüğü'ne başvurmasına rağmen, sorunun çözülmediğini öne sürerek, saat 09.00'da açılması gereken konsolosluk binasını, bir süredir iki saat geç açmaya başladı. Konsolos Hadjıev ise kendisine tepki gösteren bekleyenlere, yaşadıklarını gerekçe olarak göstertermişti.

Bursa Valiliği, yaşadıkları soruna çözüm bulamamakla suçlayan Bulgaristan Konsolosu Dimitar Hadjıev'e, yazılı açıklama ile yanıt verdi.

Vali Şahabettin Harput imzasıyla yayınlanan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

"İlimizde görev yapan Bulgaristan Konsolosu Dimitar Hadjıev, oturmuş olduğu ikametgahında komşularının yapmış olduğu gürültüden rahatsız olduğu gerekçesiyle, 15 Temmuz'da dilekçesiyle konuyu valiliğimize iletmiştir. Emniyet Müdürlüğü elemanlarınca Konsolos'un oturduğu site yönetimi ve şikayet edilen üst komşusu ile görüşülmüş, ilgililer uyarılmış, aksi halde 5325 sayılı yasanın 36'ncı maddesi gereğince haklarında işlem yapılacağı hatırlatılmıştır. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü elemanlarınca da takip edilmiş, Konsolos ve ilgili kiracı ile görüşülerek konuya müdahil olunmuştur. Ayrıca Nilüfer Belediyesi ekiplerince de konu ayrıca takip edilmiş, şikayet olunan eve gidilerek denetleme yapılmış, burada dikiş makinesi, kondisyon aleti ve benzeri gürültü çıkaran eşyanın olmadığı tespit edilmiş, ilgili şahıs yine uyarılmıştır. Şikayet edilen Hikmet Sarıçam ise evde karı koca olarak yaşadıklarını, ara ara İstanbul'da bulunan 5 ve 9 yaşlarında iki torununun buraya geldiğini, bu çocuklar vesilesiyle belki gürültü olmuş olabileceğini söylediler. Sarıçam, gürültü konusunda dikkatli olacağını ifade ederek herhangi bir kötü maksadının olmadığını beyan etmiştir. Yetkili makamlar bu görüşmelerin sonuçlarını ayrıca Konsolos Dimitar Hadjıev'e bildirmişlerdir. Türkiye bir hukuk devletidir. Bu ülkede yaşayan herkes kanun önünde eşittir. Gürültü konusunun soyut olup olmadığı anında yapılacak teknik ölçümlerle tespit edilerek, ancak ceza uygulaması yapılabilmektedir. Bursa Valiliği ve Bursa şehri tarafından Konsolos'un burada rahat ve huzurla görev yapabilmesi için gereken her türlü destek ve yardım yapılmıştır. Konsolos, şikayete bağlı bir fiil olarak, gürültüsünden rahatsız olduğu komşusunu adli yargı mercilerine şikayet ederek hakkını arayabilecektir. Konsolos'un bütün bunların ötesinde Bursa'da devlet kurumlarını zan altında bırakarak işi yavaşlatıyorum şeklindeki beyanı anlaşılamamıştır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.