Hava Durumu

Bursa Valiliği'nden "tarihi" girişim

Vali Şahabettin Harput, Bithinya'dan Roma'ya, Bizans'tan Selçuklu'ya, Osmanlı'ya birçok önemli medeniyete ev sahipliği yapan Bursa'daki tarihi ve kültürel mirasın tamamının kentin turizm hedefleri doğrultusunda ayağa kaldırılması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2012 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2012 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Valiliği'nden "tarihi" girişim

Bu amaç doğrultusunda Bursa'nın 17 kaymakamlığa bir yazı gönderen Vali Harput, ilçelerdeki bütün dönemlere ait her türlü tarihi eserin bakım ve onarımı konusunda çalışma yapılmasını istedi. Ayrıca bakım ve onarıma ihtiyaç duyulan tarihi mirasla ilgili listelerin de Bursa Valiliği'ne ulaştırılmasını talep etti. Vali Şahabettin Harput, "Bilindiği üzere Bursa çok köklü bir tarihi zenginliğe sahip olup, asırlar öncesinden gelen pek çok tarihi eser bütün asaletiyle varlığını sürdürmektedir. Ancak Bursa'ya mührünü vuran başta Osmanlı olmak üzere, pek çok döneme ait tarihi mirasımız, zamanla yeterli ilgi gösterilmemesi ve bakımlarının yapılmaması nedeniyle ya yok oldu, ya da yok olmaya yüz tutmuştu. Bu gerçekten hareket eden Valiliğimizin özelikle Bursa İl Özel İdaresi'nin yanı sıra Vakıflar ile Kültür Turizm Bakanlığı'nın imkânlarıyla birçok tarihi eseri yeniden ayağa kaldırmıştır" dedi.

Tarihi ve kültürel miras konusunda Bursa'nın çok zengin bir kent olduğuna işaret eden Vali Harput, "Bursa'nın turizm hedeflerini düşünecek olursak, bu zenginliğimizi mutlaka değerlendirmemiz gerekiyor. Dolayısıyla il genelinde dönemine bakılmaksızın bütün tarihi mirası ayağa kaldırmakla sorumluyuz. Bu konuda imkânlarımız ve zaman dahilinde bu sorumluğumuzu yerine getireceğiz" diye konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.