Hava Durumu

Bursa Valiliği'nden sağanak yağış uyarısı yaptı! (Bursa'da 21 Mayıs 2020 hava durumu)

Bursa Valiliği'nden bu akşam için sağanak yağış uyarısı geldi. Bursa ve çevresinde bugünden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Ramazan Bayramı'nda da havanın serin olması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2020 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2020 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Valiliği'nden sağanak yağış uyarısı yaptı! (Bursa'da 21 Mayıs 2020 hava durumu)

Valilikten yapılan yazılı açıklama şöyle,

"Bölgemizde etkili olan sıcak hava dalgasının; bugünden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı sistemlerin etkisine girmesi ve kuzeybatı kesimlerden başlayarak etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Bugün Eskişehir, Bursa ve Bilecik çevrelerinden başlayarak, Cuma ve Cumartesi günleri ile Ramazan Bayramı boyunca hava sıcaklıklarının bölgemizde hissedilir derecede (10 - 15 ° C) olmak üzere azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin edilmektedir.

Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı sistemin; bu akşam saatlerinden itibaren Eskişehir, Bursa ve Bilecik genelinde yerel olarak gök gürültülü sağanak yağışlara neden olması beklenmektedir.

22 Mayıs Cuma günü bölge genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir.

Rüzgârın; bugün Bursa ve Bilecik çevrelerinde kuzey ve doğu (poyraz), Eskişehir ve Kütahya çevrelerinde ise güney ve batı (lodos) yönlerinden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

Geçerlilik Periyodu: 21.05.2020 18:00 - 26.05.2020 23:59"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.