Hava Durumu

Bursa Valisi Canbolat'tan koronavirüs denetimi

Bursa Valisi Yakup Canbolat, İnegöl'e gelerek İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi kapsamında yapılan koronavirüse yönelik pandemi denetimlerine katıldı. Kaymakam Şükrü Görücü ile Belediye Başkanı Alper Taban'ın da katıldığı denetimde şehrin farklı noktalarında denetimler gerçekleştirildi. Bursa'da vaka sayısında artış olduğunu da açıklayan Vali Canbolat, "Covid vaka sayısı maalesef ilimizde de artıyor. Dolayısıyla herkesin 3 temel kural dediğimiz maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymasını arzu ediyoruz. Herkes bu kurallara dikkat etmeli. İlimizde maalesef ki vaka sayısı artıyor. Riskli illerden biriyiz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2020 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2020 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Valisi Canbolat'tan koronavirüs denetimi

İçişleri Bakanlığı'nın covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında yayınladığı genelge üzerine bugün tüm yurtta olduğu gibi İnegöl'de de geniş kapsamlı bir denetim gerçekleştirildi. Bursa Valisi Yakup Canbolat'ın da katıldığı denetimlerde, Kaymakam Şükrü Görücü ile Belediye Başkanı Alper Taban başta olmak üzere ilçe protokolü de yer aldı.

HEM VATANDAŞLAR HEM İŞLETMELER UYARILDI

Merpa Pazar yeri başta olmak üzere otogar, kafeler, çay bahçeleri, çarşı bölgesi, şehir merkezinde cadde üzerinde vatandaşlar ve işyerlerine yönelik farklı noktalarda yapılan denetimlerde, hem işletmeciler hem de vatandaşlar kurallara uymaları konusunda uyarıldı.

Denetimler sırasında bir açıklama yapan Bursa Valisi Yakup Canbolat, pandemi nedeniyle kapsamlı bir denetim gerçekleştirildiğini kaydederek "İçişleri Bakanlığımızın genelgesi çerçevesinde bütün illerde koronavirüse yönelik tüm kurumları, tüm esnafı ilgilendiren bir genel denetim yapıyoruz. Bugün de Bursa Valisi olarak ben İnegöl'e geldim. Buradaki genel covid tedbirleri kapsamına uyulup uyulmadığı, neler yapıldığını görmek maksadıyla bugün ilçe kaymakamımızla, Belediye Başkanımızla ve diğer yetkililerle birlikte ziyaretler yapıyoruz" dedi.

BURSA'DA VAKA SAYISI ARTIYOR

Bursa'da vaka sayısında artış olduğunu da açıklayan Vali Canbolat, şöyle devam etti: "Covid vaka sayısı maalesef ilimizde de artıyor. Dolayısıyla herkesin 3 temel kural dediğimiz maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymasını arzu ediyoruz. Herkes bu kurallara dikkat etmeli. İlimizde maalesef ki vaka sayısı artıyor. Riskli illerden biriyiz. Sadece yasaklar ve kurallarla bu işi çözmemiz mümkün değil. Vatandaşın da sağduyulu ve basiretli davranması, titiz davranmasından geçiyor bu iş. Bu sadece kamunun görevi de değil toplumsal bir görev. Buna dikkat etmemiz gerekiyor. Bu maksatla bugün İnegöl'e geldik."

DAHA FAZLA DUYARLILIK BEKLİYORUZ

"Ben Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum. İlçede bir farkındalık, duyarlılık oluşmuş. Onu gördüm ben gezdiğim alanlarda. Daha fazla duyarlılık bekliyoruz. Düğünlerle ilgili yasakları biliyorsunuz. Kınalar, sokak düğünleri ve köy düğünleri, sünnetler yasaklandı. En fazla vaka bulaşması taziye, düğün ve cemiyetlerde görülüyor. Cemiyeti ya da taziyesi olan vatandaşlarımız kurallara uysun. Mutlu günümüzü paylaşırken insanları hasta hale getirmeyelim. Dolayısıyla herkesten bir fedakarlık ve titizlik bekliyoruz. İlimizde el birliği ile güç birliği ile bu hastalığı en alt seviyeye indirme konusunda çaba sarf edeceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.