Hava Durumu

Bursa Valisi Karaloğlu'ndan dev müjde

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa-Ankara otoyolu projesine yakında başlanacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2014 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2014 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Valisi Karaloğlu'ndan dev müjde

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), Büyükşehir Belediyesi ve Mimarlar Mühendisler Grubu (MMG), ulaşım konusunda ortak akıl oluşturabilmek için “Bursa Ulaşım Sistemleri ve Köy Lojistiği Projesi” konulu konferans düzenledi. Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki konferansta, Bursa’nın ulaşım master planını masaya yatırdı. Dünyada şehir içi ve şehirler arası ulaşımdaki göze çarpan uygulamalar tartışıldı. Konferansın açılış konuşmasını MMG Bursa Şubesi Başkanı Ali Yılmaz, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen ve Bursa Valisi Münir Karaloğlu yaptı.

Günümüzde Bursa’nın dış ticaret hacminin 80’li yıllardaki Türkiye’nin dış ticaret hacminden daha fazla olduğunu, Bursa’nın hızla büyüdüğünü vurgulayan Vali Karaloğlu, “Bursa’mız ülkenin en büyük üç metropol şehrinden biri. Büyümenin ve sanayiin etkisiyle hızla genişliyor. Bu ihtiyaçları karşılayabilmemiz ve sağlıklı bir büyümek için en önemli konu ulaşım planlamalarıdır. Bursa, her ulaşım ağına yatkın bir bölge olmasına rağmen, tam randımanlı olarak bunu hayat geçirememiş. Mesela ben hiçbir Bursalının ağzından, “Bursa sahil şeridi” diye bir söz duymadım. 145 kilometrelik bir sahil şeridine sahip olan bir bölgenin neden deniz ulaşımı kısıtlı olur? Halihazırda müthiş dış ticaret rakamlarına sahip bir şehiriz. Bu rakamların daha da arttırmak istiyorsak, deniz ve demir ulaşımından daha fazla istifade etmeliyiz” diye konuştu.

BURSA-ANKARA OTOYOLU MÜJDESİ

Hayata geçirilecek projelerle birlikte Marmara Bölgesi’ndeki kara yolları ağında Bursa’nın merkez olacağını ifade eden Karaloğlu, “İstanbul-Bursa-İzmir kara yolu en çok Bursa’nın işine yarayacaktır. Bursa coğrafik mevkii itibariyle bu ağın adeta bir merkezi olacaktır. Bunun yanı sıra yapılacak olan hızlı tren hattı da Bursa’ya çok şey katacaktır. Hazır Bursa’nın Eskişehir-Ankara bölgesinden söz etmişken, vatandaşlarımıza da Bursa-Ankara otoyolu müjdesini vermek istiyorum. Yakın zamanda bu otoyolun imarına başlayacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Türkiye kara yolları ulaşım vizyonu, İstanbul-Bursa-İzmir otoyol projesi, Bursa hızlı demir yolu projesi, dünyadan şehiriçi ulaşımın örnek projeleri ve Bursa ulaşım master planı ile ilgili sunumlar yapıldı.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.