Hava Durumu

Bursa Valisi Karaloğlu personelini bakın nasıl uyardı

Bursa'da kamu kurumlarında görevli idarecilerle bir araya gelen Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “Bizler, sadece, kuralların ve hukuk düzeninin uygulanması ile memur değiliz. Yüzünüzden asla tebessümü eksik etmeyin” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2014 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2014 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Valisi Karaloğlu personelini bakın nasıl uyardı

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 10 Ocak dünya idareciler günü nedeniyle Bursa’daki idarecilere yemek verdi. Çelik Palas Otel'de gerçekleştirilen ve davetlilerin eşleriyle birlikte katıldığı programına Vali Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu ile birlikte ev sahipliği yaptı.

İdarecilerin vatandaşla devlet arasında köprü görevi gördüğünü ifade eden Vali Karaloğlu, “Mülki idareciler ve kamu yöneticileri olarak, müstesna bir mesleğimiz var. Çünkü her birimiz, devletle millet, vatandaşla kurumlar arasında, temel bir köprü vazifesini ifa ediyoruz. Bizim yönetim ve idari tarzımız, ya vatandaşın devletine karşı yaklaşım ve güvenine ya da iki paydaş arasında derin uçurum ve mesafelere sebebiyet verecektir. İdarecilik hayatımızda, zaman zaman vatandaşlarımızın aidiyet duygularında sağlam bağlar olduğunu gördüğümüz gibi bu duyguların, zayıflamaya da neden olduğuna şahit olmuşuzdur” diye konuştu.

"EMPATİ YAPIN"

Vali Karaloğlu, idarecilere nasihatlarda bulunarak, "Bir idareci olarak, vatandaş odaklı bir profil sergilediğimiz zaman ezber bozan yönetim sergileyeceğimiz muhakkaktır. Bulunduğumuz yeri sadece makamlarımızdan yönetemeyeceğimiz aşikardır. O yüzden, kıymetli eşlerinizle yapacağınız mütevazı bir ziyaret, insanımızın belleğinde bir güven olarak kalacaktır. Devletinin kendisi ile ilgilendiğini, valisinin, kaymakamının kendisine sahip çıktığını hisseden bir vatandaşımızın şefkat ve hayranlık içeren sessiz haykırışını gözlerinden okuyabilmeniz oldukça mümkündür. Yüzümüzden tebessümü eksik etmeyeceğiz. Empati yapmamız lazım. Kapınızın önünde 2 saat bekleyen vatandaşın kendi anneniz veya babanız olduğunu düşünün beklete bilir misiniz. Tabi ki bekletemezsiniz” şeklinde konuştu.

"DEVLETİN BABACANLIĞINI HALKA UZATMAMIZ GEREK"

İdarecilerin sadece kuralların ve hukuk düzeninin uygulanması ile memur olmadığını ifade eden Karaoğlu, "Elbette ki bunlar çok önemli sorumluluklar. Bursa’mızın en ücra köşesinde, halkımız güvenli ve huzurlu bir şekilde yaşıyorsa işte bizim başarımız buradadır. Mevlevi dervişlerin, sema duruşlarının güzel bir anlamı vardır. Hak’tan aldıkları güzelliği halka yansıtırlar. Bizler de bir elimizde devletin otoritesini, gücünü, adaletini demokrasi anlayışını tutarken, diğer elimizle devletin şefkatini, merhametini, babacanlığını halka uzatmamız gerekir. Bulunduğunuz ilin ya da ilçenin, her alanda gelişmesi sizlerin kabiliyeti ile doğru orantılıdır” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.