Hava Durumu

Bursa Valisi Yakup Canbolat'ın ''19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'' mesajı

Bursa Valisi Yakup Canbolat ''19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'' dolayısıyla mesaj yayınladı

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2021 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2021 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Valisi Yakup Canbolat'ın ''19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'' mesajı

Yakup Canbolat'ın mesajı şu şekilde;

Türk ve dünya tarihine yön vermiş, milli uyanışımızın sembolü, Türk Milletinin bağımsızlık umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı tarih olan 19 Mayıs, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun'a attığı o adım; esareti kabul etmeyen bir milletin bağımsızlığı uğruna verdiği büyük mücadelenin de ilk adımıdır. Milli irade ile atılan o adım, birlik ve beraberlik ruhu ile istiklal ve istikbal uğruna ödenecek en ağır bedellerin de ilk halkasıdır.

Geleceğimizin teminatı sevgili gençler;

Bir milletin istikbaline atılan o adımda olduğu gibi bugün de sizler, aynı ruh ve inançla özgürlük aşkına, vatan ve bayrak sevgisine sahip çıkmalı, bu yüce değerleri sizden sonraki nesillere aynı inanç ve kararlılıkla aktarmalısınız. Tarihten ve değerlerimizden aldığınız bu güçle memleketi geleceğe taşımak, dünyayı anlamak, gelişmeleri doğru yorumlayabilmek adına daha çok okumalı, araştırmalı, yeteneklerinizi geliştirmeli, yeniliklere ve değişimlere açık olmalısınız.

Bizlere düşen en büyük görev ise sizleri; bu büyük milletin ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, kendisine güvenen, yılmadan çalışan ve üreten bireyler olarak yetiştirme gayreti içerisinde olmaktır.

Bundan 102 yıl önce bugün atılan o büyük adımı ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, attığı her adımda yanında yer alan kahramanlarımızı, o adımlar uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.