Hava Durumu

Bursa ve Hessen arasındaki teknoloji köprüsü: ULUTEK

Almanya'nın Hessen Eyaleti ile Bursa arasında sürdürülen işbirliği görüşmeleri kapsamında Hessen-Bursa Ekonomi Forumu'na katılan Almanya Hessen Eyaleti Ekonomi, Ulaşım, Kentsel ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Florian Rentsch ve beraberindeki heyet, ULUTEK'te incelemelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2012 01:26
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2012 01:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa ve Hessen arasındaki teknoloji köprüsü: ULUTEK
 Konuk Bakan Rentsch, Hessen ile Bursa arasındaki işbirliğinde ULUTEK'in payının büyük olacağını dile getirdi.

Konuk Alman Bakan ve beraberindeki heyeti ağırlayan ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Agah Uğuz, yaptığı sunumda ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.


HEDEF DÜNYA PAZARI

ULUTEK'te 53 firmanın faaliyette bulunduğunu ve 442 kişinin istihdam edildiğini belirten Genel Müdür Prof. Dr. Uğuz, "ULUTEK'in öncelikli hedefleri arasında, Türkiye'nin ar-ge potansiyeline ve teknoloji üretebilme yeteneğine katkı sağlamak, sektör öncelikleriyle Türkiye'nin teknoloji üretiminin ve birikiminin yönlendirilmesinde rol oynamak, sanayi üniversite işbirliğini etkin ve sürekli kılmak, üniversitedeki araştırma altyapısının ve bilgi birikiminin ekonomik değere dönüşmesine katkı sağlamak, girişimciliği ve yenilikçiliği teşvik etmek ve desteklemek, dünya pazarlarına yönelik ileri teknoloji ürün ve hizmet üretimini desteklemek ve teknoloji transferi için uygun ortam yaratmak gibi konular yer almaktadır" dedi.


FAALİYETTEKİ FİRMALAR

ULUTEK'te faaliyet gösteren firmaların otomotiv, tekstil, yazılım ve iletişim, mekatronik, bioteknoloji, kimya, ileri malzemeler ve nanoteknoloji, gıda-ziraat ve hayvancılık, enerji, çevre, bilgisayar destekli mühendislik ile makine ve endüstriyel elektronik konusunda ar-ge çalışmaları yaptığını belirten Genel Müdür Prof. Dr. Uğuz, Bursa ile Almanya'nın Hessen Eyaleti arasında geliştirilen ekonomik işbirliği çalışmalarında daha aktif rol üstlenmek istediklerini söyledi. Prof. Dr. Uğuz, ULUTEK'in, Bursa ile Hessen arasında teknoloji köprüsü olabileceğini ifade etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.