Hava Durumu

Bursa'ya hizmet edenler meyvesini topladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşunun 26. yılında, Bursa’ya yön veren ve değer katan eski belediye başkanları, milletvekili ve siyasetçiler teşekkür plaketiyle ödüllendirildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2013 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2013 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'ya hizmet edenler meyvesini topladı

Bursa Muhtarlar Derneği ve Yedinci Şehir Enstitüsü tarafından, “Büyükşehir’den Bütünşehir’e 26. Yılında Bursa’ya Yön Verenler, Değer Katanlar Buluşuyor” adıyla düzenlenen gecede, Bursa'nın Büyükşehir oluşundan bugüne kadar hizmet eden, eski belediye başkanları, milletvekilleri ve siyasetçiler biraraya geldi.

Gecede Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe başta olmak üzere, eski belediye başkanları, siyasetçilere plaket takdim edildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kuruluşundan bu güne kadar Bursa’ya hizmet eden tüm belediye başkanlarına şükranlarını sunan Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe, vefat eden başkanları da rahmetle andı.

Altepe, "Bu kente hizmet etmek büyük bir onur ve gurur kaynağıdır. Yapılan anketlerde Türkiye genelinde insanların yaşamaktan en çok memnun olduğu kentin Bursa olduğunu ortaya çıktı. Bursa Belediyesi 1867 yılında kuruldu. İlk binası olan Heykel’deki Tarihi Bina ise 1879 yılında inşa edildi. O günden sonra bu güne kadar belediye binası kazandırmak bizlere nasip oldu. Bursa’ya hizmet etmekten her geçen gün daha büyük heyecan duyuyoruz" dedi.

Bursa’nın giderek geliştiğinin altını çizen Altepe, "26 yıldan bu yana çok şey değişti. Yeni yasayla artık Büyükşehir Belediyesi, il sınırına hitap edecek ve her alanda söz sahibi olacak. Tüm yatırımlar Büyükşehir tarafından yapılacak. Bu yasanın hayata geçmesi, yerinden yönetim anlayışıyla tüm yetkilerin tek merkezde ve yerel yönetimlerde toplaması açısından çok önemli bir hamle. Kente olan sevgimizi, hizmetle gösteriyoruz. Bu şehri gelecek kuşaklara en iyi şekilde miras bırakmak istiyoruz ki yüzlerce yıl devam etsin” diye sözlerine son verdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç adına plaketi Bursa eski Milletvekili Hayrettin Çakmak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik adına plaketi Bursa eski Milletvekili Niyazi Pakyürek alırken, Başkan Altepe’ye ise plaketi Bursa Muhtarlar Derneği Genel Sekreteri Dilek Tez takdim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.