Hava Durumu

Bursa'ya kar ne zaman yağacak? Meteoroloji'den uyarı...

Bursa'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan şiddetli lodos, sabah saatlerinde de etkisini gösterdi. Gün içerisinde il genelinde yer yer sağanak yağışların görüleceğini belirten Meteoroloji, kar yağışı ile ilgili Bursalıları yarın için uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2020 09:29
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2020 09:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'ya kar ne zaman yağacak? Meteoroloji'den uyarı...

Bursa'da dünden beri etkisini gösteren şiddetli lodos bugün de devam ediyor. Hava sıcaklığının gün içerisinde 21 dereceye kadar yükselmesi beklenirken şiddetli rüzgar etkili olmaya devam edecek.

Öğle saatlerinden itibaren Bursa'nın bazı bölgelerinde yer yer sağanak yağışların görüleceğini bildiren Meteoroloji yetkilileri, sıcaklıkların akşam saatlerinden itibaren hızla düşeceğini öngörüyor. Şiddetini artıracak olan sağanak yağış, yerini gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmura bırakacak.

YARIN KAR GELİYOR

Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre havanın hızla soğumasıyla birlikte Bursa'da yarın kar yağışı bekleniyor. Sıcaklık 15 derece civarında bir düşüşle hava buz kesecek.

Yarından itibaren Bursa genelinde yer yer etkili olmaya başlayacak olan kar yağışı, Cuma ve cumartesi günü de etkisisi göstermeye devam edecek. Sıcaklıklarda gitgide düşerek gece sıfırın altında eksi 5 dereceye kadar düşecek.

PAZAR GÜNÜ BUZ KESECEK

Karlı havanın Pazar günü etkisini kaybedeceğini bildiren Meteoroloji, sıcaklığın özellikle Pazar gecesi eksi 10 derecelere kadar gerileyeceğini bildirdi. Gün içerisinde ise termometreler 3 dereceyi gösterecek.

İŞTE BURSA'DA SAATLİK HAVA TAHMİN RAPORU (5 ŞUBAT 2020)

İŞTE BURSA'DA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU

YURTTA HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu ile gece saatlerinden itibaren İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısında karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde beklenen yağışların; Marmara ve Ege ile Antalya'nın doğu ve batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

İç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak başlayacak olan rüzgarın, zamanla iç ve kuzey kesimlerde etkisini artırarak kuvvetli ve zaman zaman fırtına (70-100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Marmara ve Ege ile Antalya'nın doğu ve batı ilçelerinde kuvvetli (25-100 kg/m²) olması beklendiğinden ani sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Marmara ve Kıyı Ege'de güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak başlayacak olan rüzgarın, zamanla iç ve kuzey kesimlerde etkisini artırarak kuvvetli ve zaman zaman fırtına (70-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, öğleden sonra Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde beklenen yağışların; öğleden sonra bölgenin batısında, akşam saatlerinde doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (Lodos), öğleden sonra kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (70-100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

EDİRNE °C, 9°C
Çok bulutlu ve yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL °C, 15°C
Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor.

KIRKLARELİ °C, 9°C
Çok bulutlu ve yağmurlu, öğleden sonra yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

KOCAELİ °C, 19°C
Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.