Hava Durumu

Bursa'ya öyle bir stat yapılıyor ki...

Bursaspor'un 45 bin kişilik yapılan yeni stadının mekanik projesini hazırlayan firmanın genel müdürü Hamit Mutlu, “Son teknoloji kullanılıyor. Görselliğinin yanı sıra her konuda adından söz ettirecek bir stat yapıyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2014 08:18
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2014 08:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'ya öyle bir stat yapılıyor ki...

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 45 bin kişilik yeni stadyumda, en ağır kış şartlarında bile saha zemininde sıkıntı yaşanmaması için tüm tedbirler alındı. Yeni stadyum inşaatının mekanik projesini hazırlayan firmanın genel müdürü Hamit Mutlu, Türkiye'de son zamanlarda bazı statlarda özelikle kış aylarında zeminle ilgili sıkıntılar yaşandığını, bunun günlerce kamuoyunda konuşulduğunu kaydetti. Mutlu, “Gerek drenaj gerekse alttan ısıtma sisteminde son teknolojiyi uygulayacağız. Stadyum tamamlandığında zeminle ilgili drenaj problemi hiçbir zaman yaşanmayacak. Bu stat faaliyete geçtiğinde görsel güzelliğinin yanı sıra saha zemini konusunda da adından söz ettirecek” dedi.

YAĞMUR SULARI DEĞERLENDİRİLECEK

Mutlu, yeni stadyumun çatı bölümünün Bursaspor'u simgeleyen ''timsah'' şeklinde yapılacağını, bu nedenle burada büyük bir çatı alanı olacağını dile getirdi. Hazırladıkları projede stadyumun çatı bölümünde biriken yağmur sularının değerlendirilmesini de düşündüklerini anlatan Mutlu, şunları söyledi: “Burası ayrıca çok çevreci bir yapı olacak. Çatı alanında biriken yağmur sularını biz bodrum katımızda 2 noktada 2 bin 500 tonluk su deposuna alıp tekrar bu suları saha sulamasında kullanarak, 'yağmurun hasadı' dediğimiz işlemi yapacağız.” Stadyuma 1.2 megawatt gücünde elektrik üretebilme şansı veren trijenerasyon sistemi de kurduklarını vurgulayan Mutlu, stadyumun elektrik ihtiyacının büyük bölümünü bu şekilde karşılayacaklarını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.