Hava Durumu

Bursa'ya şehit ateşi düştü!

Afrin temas hattı üzerindeki Kimar Bölgesi Basilhaya köyünde bulunan askeri üsse yapılan hain ATGM saldırısı sonucu 2 askerin şehit olduğu ve şehit olan askerlerden birinin Bursalı olduğu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından duyuruldu. 28 yaşındaki Bursalı Piyade Uzman Çavuş Gökhan Çakır'ın İnegöl'deki baba ocağına acı haber ulaşırken, Milli Savunma Bakanlığı tarafından da alçak saldırıyla ilgili bir açıklama yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2021 21:37
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2021 21:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'ya şehit ateşi düştü!

Afrin'de Zeytin Dalı Harekat Bölgesinde PKK/YPG terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain saldırıda 2 askerimiz şehit oldu. Konu ile ilgili sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan Milli Savunma Bakanlığı (MSB), "Bölgede belirlenen terör hedefleri ateş altına alınmaya devam edilmektedir." diye bildirdi.

MSB'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"PKK/YPG terör örgütü tarafından Zeytin Dalı Harekât bölgesinde gerçekleştirilen saldırıda 2 Kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, verilen karşılık sonucu ilk belirlemelere göre en az 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Bölgede belirlenen terör hedefleri ateş altına alınmaya devam edilmektedir. Şehit olan Kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, kıymetli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

İNEGÖL'DEKİ BABA OCAĞINA ACI HABER ULAŞTI

Türk Silahlı Kuvvetli tarafından Afrin'de düzenlenen operasyonda, askeri üsse yapılan roketli saldırı sonucunda geçtiğimiz yıl evlendiği öğrenilen Bursalı Piyade Uzman Çavuş Gökhan Çakır ve Kahramanmaraşlı Veteriner Uzman Çavuş Ahmet Akdal'ın şehit olduğu bildirildi.

Şehit olan uzman çavuş Gökhan Çakır'ın şehadet haberi Bursa'daki baba ocağına ulaştı.

Çakır'ın İnegöl ilçesi Alanyurt Mahallesi'ndeki babaevine gelen askeri ve mülki yetkililer, aileye şehadet haberini iletti. Eve Türk bayrağı asıldı. Çakır'ın ailesine acı haberi İnegöl Kaymakamı Eren Arslan ve askeri yetkililer verdi.

Oğullarının şehadet haberini alan Hasan Çakır ayakta durmakta zorlanırken, Saniye Çakır gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehadet haberinin duyulmasının ardından Çakır'ın ailesinin yakınları ve mahalle sakinleri evin önünde toplandı. Geçen yıl evlendiği öğrenilen şehit Çakır'ın evinin Balıkesir'de olduğu öğrenildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AKTAŞ'TAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Şehit olan askerlerden birinin Bursa'dan olduğu Büyükşehir Başkanı Alinur Aktaş tarafından sosyal medya hesabından duyuruldu.

ŞEHİDİN BABA OCAĞINA ACI HABER VERİLDİ

VALİ CANBOLAT'TAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Bursa Valisi Yakup Canbolat tarafından sosyal medya hesabından bir taziye mesajı yayınlandı. Canbolat yayınladığı mesajda, Afrin Basilhaya Köyündeki askeri üs bölgemize hain terör örgütünün yaptığı saldırı sonucunda kahraman askerlerimiz Ahmet Akdal ve İnegöl'lü hemşehrimiz Gökhan Çakır şehit düşmüştür. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağolsun." dedi.

İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANI TABAN'DAN BAŞSAĞLIĞI

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban'dan da sosyal medya hesabı üzerinden bir başsağlığı mesajı yayınladı. Başkan Taban mesajında, "Afrin'de şehit düşen İnegöllü hemşehrimiz Gökhan Çakır'a Allah'tan rahmet, acılı ailesine sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun... " ifadelerini kullandı.

NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANI ERDEM'DEN TAZİYE MESAJI

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de şehit askerlerle ilgili bir başsağlığı mesajı yayınladı. Başkan Erdem, "Afrin'de terör örgütü PKK/YPG'nin düzenlediği hain saldırı sonucunda 2 askerimizin şehit olduğunu üzülerek öğrendim. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Bursa'mızın ve Milletimizin başı sağ olsun." diye konuştu.

AK PARTİ BURSA İL BAŞKANI GÜRKAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan sosyal medya hesabından paylaştığı taziye mesajında, "Şehidimiz var Bursam. Afrin/Basilhaya bölgesinde hain teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 2 Kahraman askerimizden biri de Bursa dan. Yüreğimizi yakanların yüreği yansın. Allah Şehitlerimize rahmet etsin. Aileleri ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun." dedi.

CHP BURSA MİLLETVEKİLİ LALE KARABIYIK'TAN BAŞSAĞLIĞI

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bursa'ya şehit ateşi düştü... Suriye Afrin'de bulunan üs bölgesine yapılan saldırıda iki askerimizin şehit olduğu haberi yüreğimizi yaktı. Şehitlerimizden biri İnegöl'lü askerimiz Gökhan Çakır. İki kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır dilerim..." dedi.

DİĞER ŞEHİT KAHRAMANMARAŞ'TAN

Alçak saldırıda şehit olan diğer askerimizi olan Veteriner Uzman Çavuş Ahmet Akdal'ın ise Kahramanmaraş'taki baba ocağına acı haber ulaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.