Hava Durumu

Bursa'ya yakıştı

Altıparmak Meydanı'na yeni bir çehre kazandıran 'Yüzen Taşlar' heykeli açıldı. Büyükşehir Belediyesi ve BTSO'nun katkılarıyla hazırlanan heykel, Bursalıların büyük beğenisini topladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2012 21:26
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2012 21:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'ya yakıştı



Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla dünyaca ünlü heykeltıraş Christian Tobin'e yaptırılan 'Yüzen Taşlar' heykeli açıldı. Türkiye'de ilk ve tek, dünyadaki örnekleri arasında ise en yükseği olan eser toplam maliyetinin 850 bin TL'ye mal oldu. Geleneksel Türk sanatlarından Bursa'ya özgü Karagöz-Hacivat ve gölge oyunlarının anısına dünyaca ünlü heykeltıraş Christian Tobin'in elinden çıkan 'Yüzen Taşlar' heykeli, sanat ve mühendisliği bir araya getiren ustanın, kendine has üslubu ve tekniği ile tarihi yorumladığı eşsiz bir esere dönüştü.
 

TAŞLAR GEMLİK'TEN GETİRİLDİ
Kinetik heykeli bulan ve bu akımın öncüsü olan Alman heykeltıraş, kariyerinin en yüksek eserini Bursa için yaptı. Gemlik'ten çıkarılan Diabas taşı üzerinde ve Ovaakça mevkiinde kurulan atölyede 6 ay boyunca çalışma yapan ve bu sırada heykelin konulacağı Altıparmak semtinde yaşayan Alman heykeltıraş, şehrin dokusuna dair intibalarını toplam 45 ton ağırlığındaki iki heykelden oluşan eserine yansıttı. Törende konuşan heykeltıraş Christian Tobin, "Şehre kazandırılan bu tür eserler Bursa'nın karakterini yansıtıyor. Beni cesaretlendiren herkese teşekkür ediyorum" dedi.
 

BTSO BİNASI 15 ARALIK'A KADAR HAZIR
Ardından söz alan BTSO Başkanı Celal Sönmez, Hacivat ve Karagöz'ün sanat, edebiyat, tarih ve hayal dünyasının iki önemli figürü olduğunu belirterek, eserin Bursa için hayırlı olmasını diledi. Meydan projesi kapsamında Altıparmak Meydanı'na inşa edilecek BTSO temsilcilik binası için tekliflerin alındığını ifade eden Sönmez, "Yeni temsilciliğimizin 15 Aralık tarihine kadar Bursa mimarisine uygun olarak tamamlayacağız. Asırları devirip gelen Hacivat ve Karagöz, inanıyorum ki karşı karşıya vücut buldukları bu meydanda, nükteli tavırlarıyla dünyanın dört bir yanından insanları Bursa'ya davet edecek" diye konuştu.
 

"10 GÜN SONRA ŞELALE YAPILMAYA BAŞLAYACAK"
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, heykeltıraş Christian Tobin ve ekibinin 11 aydır eseri Bursa'ya kazandırmak için çalıştığını ifade etti. Dünyanın her yerini gezdiklerini, en güzel eserleri Bursa'ya kazandırmak istediklerinin altını çizen Altepe, "Yüzen taşlar heykeli de bunun bir örneği. Kentler kültür ve medeniyetleriyle büyüyor. Bursa, kendine yakışır bir şekilde büyümeli. Kentlerde sosyal donatı alanları mutlaka olmalı. Biz de binalar yıkarak Bursa'ya yeni meydanlar kazandırıyoruz" dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.